Pagal naujo tyrimo rezultatus, vakarieniaudamos su patraukliais vyrais moterys turi mažiau noro valgyti nesveiką maistą, o vietoje jo mieliau renkasi mažai kalorijų turinčius patiekalus.

Be to, mokslininkai atskleidė, kad vyrai, valgydami su žavia moterimi, yra linkę rinktis brangesnį maistą ir gėrimus, siekdami pagerinti savo statusą.

Tyrimui vadovavęs Danijoje esančio Orhuso universiteto (angl. Aerhus University) mokslininkas Tobias Otterbring dienraščiui „The Times“ pareiškė: „Šis tyrimas parodė kaip, kodėl ir kada žmogaus išvaizdos sukeltas susižavėjimas veda prie speficinių skirtingų lyčių įvaraus maisto ir gėrimų pasirinkimo.“

„Labiausiai vertinami bruožai, kurių vyrai ieško moteryje, yra grožis ir sveikata, o statusas ir pinigai yra didžiausi moterų prioritetai“, – pridūrė jis.

Šis naujas mokslinis tyrimas buvo išleistas vartotojų tyrimų žurnale „Food Quality and Preference“ ir jo metu buvo atlikti penki eksperimentai. Mokslininkai pabrėžė, kad maisto pasirinkimas pakinta žmonėms vakarieniaujant tik su priešingos lyties atstovais.