Be abejonės, Edwardo VIII ir ponios Uolisos Simpson meilės istorijos, kuomet karalius dėl ne kartą ištekėjusios mylimosios atsisakė savo sosto, pralenkti gal ir nepavyks, bet susipažinti realiai ir labai romantiškai – vis dar įmanoma. O beje, yra begalės pasirinkimų tiems, kuriems, visgi, bendravimas telefonu ar prie kompiuterio ekrano – ne prie širdies.

Anot Lietuvos statistikos departamento rodiklių, Lietuvoje kasmet vidutiniškai susituokia per 20 tūkstančių porų. Tai yra ir jūsų tikslas? Štai keletas įdomių ir labai smagių būdų rasti savo antrąją pusę.

Kaip teigė „XXI a. renginiai“ direktorė Auksė Baltauskienė, vienas veiksmingų būdų susipažinti – greitųjų pasimatymų vakarėlis.

„Tokius vakarėlius, kitaip žinomus „speeddating“ vardu, organizuojame jau šeštus metus. Jie vyksta Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje. Šie yra suskirstyti į amžiaus grupes, vienas pokalbis trunka 4 minutes. Juose dalyvauja nuo 10 iki 15 porų. Tad, tai suteikia realią galimybę susipažinti su jūsų kriterijus, poreikius ir pomėgius atitinkančiais žmonėmis.

Puikiai žinome, jog kartais užtenka kelių minučių ir pajuntama abipusė simpatija, kartais žmonės neišsirenka nei vieno kandidato ir kantriai bando iš naujo. O visiems, kuriems pasimatymams laiko nelieka ir visą laiką suryja intensyvus darbas – šie pasimatymai yra puiki opcija.

Pasirinkti galėsite ir iš tylių pasimatymų, pasimatymų „šokyje“, ar naujos renginio formos – „kvadratinio stalo klubas“, kuomet ieškoma ne tik antroji pusė, bet ir kelionių kompanionai, draugai laisvalaikiui ar hobiams. Be to, galiu išduoti paslaptį – esame sulaukę dešimt padėkų ir kvietimų į vestuves. Žmonės susipažino būtent čia“, – pasakojo A. Baltauskienė.

Susipažinti galima šokant

Dar vienas kelias maloniai pažinčiai – šokiai. O kaip juokavo „Šokių Akademijos“ vadovė Jurgita Česnavičiūtė, čia ne tik puikiai praleisite laiką, bet per vieną pamoką susipažinsite net su 15 skirtingų galimų mylimųjų.

„Niekas neprilygsta šokio ir kūno artumui. Daugelis dabar pripratę bendrauti nematydami vienas kito akių, išraiškų ar mimikos. Vietoj to – tik telefono ar kompiuterio ekranas ir žinutės. Tačiau tikroji simpatija įsižiebia, kai žmonės pradeda bendrauti realioje erdvėje. Tad šokiai –šaunus būdas pažintims. Taip pat, tai ir tikrai neeilinė pramoga.

Šokti gali mokytis kiekvienas, o ir ateityje jie pravers – puikiai šokantis ir žingsnelius išmokęs vyras ar moteris patraukia dėmesį. Tereikia užsirašyti į poroje šokamų šokių pamokas – pramoginius šokius, salsą, bachatą, aistringą argentinietšką tango, viskuo kitu pasirūpinsime mes.

Nesijaudinkite – porą šokiams tikrai rasime. Skeptikės moterys, kurios sakys, jog šokti nebus su kuo, bus nustebintos. Tarkime Kaune, šokiams poroje trūksta ne vyrų, o norinčių šokti moterų. Be to, šokama vis naujoje poroje, todėl galimybė susipažinti dar didesnė. O kodėl ne? Juk vieniši vakarai prie televizoriaus tikrai nepranoks smagios kompanijos, muzikos ir geros nuotaikos ant parketo“, – šypsojosi Jurgita.

Meilė maistui – alternatyva vienišiems

„Maisto gamyba dažnam asocijuojasi su namais ir jaukumu. Maisto gamybos kursai – su naujomis žiniomis. Tačiau visai ne retai, tai vieta pirmiesiems pasimatymams ir pažinčių užsimezgimui. Į kursus gali užsirašyti kiekvienas, sudaroma skirtingų, bet panašių ir aistra maistui degančių, žmonių kompanija, kurioje laisvai liejasi pokalbiai, dalijamasi patirtimi ir patarimais.

Po maisto degustacijos neretai liekama pabendrauti, pasibūti – tada pradedamos bičiuliškos, o galbūt ir romantiškos draugystės. Pabandyti verta ir naudinga“, – sakė kulinarinių renginių organizatorius Jonas K.

Tad kaip kažkada pasakė žinomas romantikas: „Meilės ir draugystės reikia ieškoti kaip pamestos piniginės. Visur, netikėčiausiose vietose, kartais po kelis kartus ir su dideliu užsidegimu. Tada ją pavyks rasti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)