Liūdniausia būna, matyt, tada, kai du artimi žmonės žaidžia pagal skirtingas taisykles. Arba patys žaidžia pagal vienas, o partneriui taiko visiškai kitas. Tada jau - negerai. Taigi, kokie gi tie žaidimai?

Žaidimai, siekiant laimėti:

Kai kurie vyrai yra pasirengę pasakyti bet ką, kad tik įsitemptų moterį į lovą. Taip, tai tiesa; žinau, kad tai gali sukelti šoką. Toks vyras gali pasinaudoti nuvalkiota fraze: “Ach, aš dar niekuomet taip nesijaučiau! Man atrodo, kad aš pirmą kartą įsimylėjau. Sutvirtinkime šią nuostabią mūsų meilę!” - taip įkvėpdamas savo nelaimingą grobį pulti į jo glėbį ir kraustytis ant galinės automobilio sėdynės.

Arba jis gali būti klastingesnis: “O, ne, aš niekuomet nesimyliu su pirma pasitaikiusia moterimi; tai turi būti ypatinga!”. Ir tai paskatina kai kurias moteris tapti “ta ypatingąja”.

Kai kurios moterys žaidžia panašaus tipo žaidimus. Jos neieško greito sekso – jos ieško ego pamaloninimo, nesibaigiančios emocinės paramos ir liaupsinimo iš kokio nors vaikino, kuris yra akivaizdžiai įsimylėjęs, su kuriuo ji neturi jokių ketinimų kada nors susitikinėti, mylėti ar mylėtis.

Tokios moterys mielai priima kvietimą pietų iš vyrų, kurie galvoja, kad savo švelniu vyriškumu šią draugystę pavers meile. Arba ji gali paskambinti vyrui viduryje nakties ir išsiverkti dėl “bukagalvio”, kuris ką tik ją paliko.

Jeigu kuris nors iš šių malonių, kviečiančių pietauti, teikiančių emocinę paramą vyrų pamėgins žengti romantišką žingsnį, ji pasakys: “Aš tave myliu kaip draugą”; kaip “draugą”, kuris už viską moka ir apipila ją komplimentais, už tai nieko nesitikėdamas.

Jeigu jūs esate toks vyras arba moteris, jūs tikriausiai jau žinote, kad šie žaidimai sulaiko jus nuo tikrojo intymumo su partneriu ir tikriausiai būtent to jūs ir norite. (Bent jau šiuo savo gyvenimo tarpsniu).

O tie, kurie susitinkate su tokiais vyrais ar moterimis ir jau daugiau nei vieną kartą pasidavėte jų žaidimui, galite nesąmoningai mėginti patys ieškoti tokių ryšių.

Žaidimai, siekiant meilės:

Vaidinimas “sunkiai pasiekiamą” yra populiaresnis ir veiksmingesnis laiko leidimo būdas tarp tų vyrų ir moterų, kurie ieško ilgalaikių santykių. Toks vyras, pavyzdžiui, gavęs moters telefono numerį, retai kada paskambins jai tą patį ar kitą vakarą – kad ji nemanytų, kad jis neturi daugiau ką veikti.

Jis gali savo bute laikyti įrėmintas gražių moterų nuotraukas ir niekuomet nepaminėti apie jų kaip platoniškų draugių statusą – taip jis atrodo “turintis paklausą”. O kiek kartų jums paskambinus jis pakėlė ragelį iš karto? (Taip, lyg lauktų to skambučio? Niekuomet!)

O moterys yra dar didesnės žaidėjos! Egzistuoja ištisa industrija, susidedanti iš tokių knygų kaip “Taisyklės” (The Rules), kurios moko moteris niekuomet nepriimti kvietimo į pasimatymą šeštadieniui, jeigu jis pakviečia vėliau nei ketvirtadienį, į keturis jo laiškus atsakyti vienu, neskambinti vyrui.

Tokių patarimų, kaip moteriai nepasirodyti per lengvai “prieinama”, yra gausybė. (Ar ji bent jau turėtų vaidinti orgazmus? Iki vedybų - ne!)

Tokių žaidimų kategorija yra labiau paplitusi ir mažiau kenksminga. Žmonės, kurie “laikosi taisyklių”, gali ginčytis, kad tai tik etiketo praplėtimas. Kaip visuomenė mes laikomės mandagumo taisyklių ir gyvename pagal tam tikrą protokolą siekdami, kad platoniški santykiai vystytųsi sklandžiai ir tolygiai; kai kurie gali ginčytis, kad šios elgesio per pasimatymus gudrybės yra lygiai tas pats.

Tačiau kada mes liaujamės žaidę žaidimus ir atskleidžiame savo tikrąją asmenybę? Ir kas atsitinka tuomet, kai mes tai padarome? Jeigu moteriai leidžiama tikėti, kad vyras, su kuriuo ji susitikinėja, turi didelę “paklausą”, ar ji nesijaus apgauta, kai sužinos, jog (bent jau iki pažinties su ja) didžiąją dalį savo vakarų jis praleisdavo gulėdamas ant sofos ir valgydamas makaronus su sūriu?

Ar vyras išsiskirs su moterimi, kuri atrodė labai savimi pasitikinti, o atsiskleidusi pasirodė esanti emociškai priklausoma?

Daugeliui žmonių atsakymas tikriausiai yra “ne”. Jeigu santykiai pasiekia tam tikrą sąžiningumo stadiją, mintis, kad bus pakankamai tikrojo ryšio tarp dviejų žmonių, kuris padės jiems panaikinti visus nusivylimus, kurie atsiras, pamačius vienas kitą visiškai sąžiningoje šviesoje, leidžia atskleisti visas negražybes.

Tačiau kai kuriems žmonėms visiškas atvirumas ir sąžiningumas pačioje santykių pradžioje yra būtinas dalykas, o žinia apie slaptus žaidimus sugriauna santykius. (Tai yra žmonės, kurie vaikštinėja aplinkui klausinėdami, kodėl visi jų sutikti žmonės yra melagiai. Tai yra žmonės, kurie gąsdina aplinkinius savo atšiauriu, kartais netaktišku sąžiningumo jausmu.)

Jeigu suprantate, kad žaidimų žaidimas santykių pradžioje jums pasitarnauja teigiamai, gali būti, kad nėra poreikio keisti savo stilių. (Iš tiesų, jums netgi gali atsirasti noras patobulinti savo žinias apie “taisykles”!)

Tik įsitikinkite, kad pradėjus formuotis gilesniam ryšiui, nustojate žaisti šiuos žaidimus (priklausomai nuo žmonių, tai gali trukti nuo kelių savaičių iki mėnesių). Tokiu būdu galėsite išvystyti stiprų ryšį, paremtą sąžiningumu ir atvirumu – priimdami vienas kitą ir patį save!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją