Atrodė, kad tai – antroji puselė

Su danu Kimu, užsiimančiu finansinėmis operacijomis, nekilnojamuoju turtu, Inga susipažino tradiciškai: vienoje Vilniaus kavinėje.

"Iškart pajutome labai stiprų akių kontaktą, – pažintį prisimena didžiaakė blondinė. – Jis užkalbino taktiškai, neįkyriai ir neiškart paprašė telefono numerio." Pirmasis pasimatymas truko devynias valandas, iki šeštos ryto: lietuvė ir danas bendravo kaip daug metų nesimatę seni bičiuliai.

"Tu ką?! – šyptelėjo I.Jasiulionytė, įžūlokai paklausus, ar danas pasiūlė pirmąją pažintį pratęsti viešbutyje. – Taip, šiais laikais tai įprasta, tačiau iš jo nesulaukiau jokios dviprasmiškos užuominos."

Jų draugystė truko pusmetį: bendravimas be perstojo iki paryčių – gyvai, kai Kimas atvyksdavo į Vilnių, ir telefonu. "Jaučiausi tarsi atradusi savo antrąją puselę, giminingą sielą, – tarė I. Jasiulionytė. – Abu neskubinome įvykių, nes pajutome, kad esame vienas kitam labai svarbūs ir jausmas perauga į kažką daugiau nei draugystė."

Turtas lietuvei nerūpėjo

Išgirdusi tiesų klausimą, ar jai imponavo Kimo turtas, Inga kategoriškai nukirto: "Ne! Turtai negali suartinti. Man patiko vienodas mūsų požiūris į gyvenimą, mintys, norai." Ji užtikrino, kad niekada gyvenime vyro nevertino pagal turtus: svarbu stipri siela, vertybės, geras išsiauklėjimas, gera širdis, ambicingumas.

Kimas buvo tvarkingas, vilkėjo kokybišku kostiumu, segėjo gražų laikrodį. Tik vėliau ji sužinojo, kad tai buvo deimantais inkrustuotas "Rolex". Danas neakcentavo savo turtų, o ji netikėjo, kad netyčia per pokalbį išsprūdusios užuominos apie rūmus ar kitus prabangos dalykus – teisybė. Juolab K. Schottas nelepino vilnietės ir dovanodavo subtilius, stilingus, bet ne prabangius danų dizainerių papuošalus.

Priėmė išskėstomis rankomis

"Po pusmečio nuvykusi į Daniją įsitikinau, kad jis – itin turtingas vyras, – pasakojo I.Jasiulionytė. – Namas iš dviejų dalių, 700 ir 900 kvadratinių metrų ploto, kuriame gyveno Kimas su artimaisiais išties – tikri rūmai. Garaže stovėjo prabangūs automobiliai. Kasdienius automobilius jie keisdavo kas pusmetį – įsigydavo naujausius "Audi", BMW, "Mercedes" modelius."

"Tai buvo tik dalis jo turtų, – paiškino Inga. – Vėliau apsilankiau nuostabioje laukinių gyvūnų supamoje safari fermoje Afrikoje, kurios 600 hektarų žemės plotą prižiūri sodininkas, yra virėjas, prižiūrėtojai, taip pat viloje Prancūzijoje. Ir prabangiuose apartamentuose sode, prie jūros Danijoje."

Tokį gyvenimą ji buvo mačiusi tik per televiziją. Todėl atvykusi į Daniją baiminosi, ar Kimo artimieji ir draugai nepamanys, kad mergužėlė iš daug kam mažai žinomos Lietuvos susižavėjo turtais. "Buvo malonu, kad pabendravę jie mane priėmė išskėstomis rankomis. Matyt, pajuto, kad aš atvykau ne dėl turto, o pas mylimą žmogų", – kalbėjo Inga.

Iškėlė karališkas vestuves

I. Jasiulionytė niekada nebuvo mylėjusi. Po pusmečio pajuto, kad kojomis tarsi nesiekia žemės, viską matė rožinėmis spalvomis: taip, ji įsimylėjo.

Viengungis K. Schottas, ko gero, jautėsi taip pat. 2004 metų kovą jis vilnietei pasipiršo. "Santuokos mes neskubinome, nusprendėme palaukti, kol praeis rožinis periodas ir įsitikinsime, ar tikrai abu to norime", – pasakojo I. Jasiulionytė.

Jų vestuvės buvo išskirtinės. Jaunieji it karališkos šeimos atstovai važiavo prabangia karieta. Nuotaka buvo pasipuošusi garsios Danijos dizainerės suknele. "Dešimt kartų važiavau jos matuotis į Kopenhagą, tačiau prieš vestuves dėl jaudulio praradau du kilogramus svorio, todėl suknelė buvo šiek tiek laisva", – prisiminė Inga. Vestuvės vyko tame pačiame į rūmus panašiame name, kuriame susirinko apie 70 svečių: penkiolikai lietuvių, Ingos artimiesiems ir draugams, Kimas nupirko bilietus į Daniją.

Svečiai vaišinosi rinktiniais valgiais, o per pokylį kocertavusi dainininkė į Haderslev miestelį buvo atskraidinta specialiai užsakytu sraigtasparniu.

Nebeliko norų ir tikslo

Santuokinį Ingos ir Kimo gyvenimą spalvino kelionės. "Nuolat buvome kelyje, – pasakojo I.Jasiulionytė. – Vieną savaitgalį važiuodavome išgerti kavos į Vokietiją, kitą – į Prancūziją. Bent du kartus per metus keliaudavome į tolimas šalis – nuo Mozambiko iki Šri Lankos. "

Tačiau netrukus prabanga ėmė nebedžiuginti. Inga nuoširdi: papuošalai, automobiliai, vakarienės geriausiuose restoranuose, kelionės tapo kasdienybe. "Aš vertinau, ką turiu, bet manyje neliko jausmo, viskas blėso, – prisipažino jauna moteris, – Tolimas keliones trumpinome iki dvylikos dienų, paskui – iki savaitės, nes po poros dienų viskas tapdavo įprasta."

"Norėjau nuotykio, ieškojimo, vietinio kolorito kasdienybės. Norėjau keliauti su kuprine ant pečių, – prisipažino Inga. – Bet tai buvo nepriimtina vyrui." I. Jasiulionytė ne be vyro pagalbos pradėjo avo verslą. "Man buvo užtikrinta visokeriopa parama, tad tai buvo pernelyg lengva", – tarė ji.

I. Jasiulionytę apimdavo baltas pavydas, kai draugai džiūgaudavo gavę naują darbą, sulaukę paaukštinimo, nusipirkę išsvajotą daiktą. "Jie, regis, nesuprato, kad kasdienės smulkmenos, kiekvienas savo jėgomis pasiektas gyvenimo laiptelis – didelis malonumas, – tarė Inga. – O aš viską gavau pernelyg greitai, akimirksniu. Siekti naujo "Rolex" ar "Ferrari"? Tai – primityvu. Manyje neliko norų, nors aš buvau darbšti ir siekianti tikslo."

Nuomoja ir parduoda vilas Prancūzijoje

Su K. Schottu I. Jasiulionytė išsiskyrė. Ji patikino, kad su Kimu liko liko geri draugai. Ir iš savo buto Vilniuje, kuriame gyvena viena su nuolat aplink kojas besiglaustančiu jorkšyro terjeru Pūku, Inga bičiuliškai pasiskalba telefonu su K. Schottu.

Dabar akcinės bendrovės "La Farrell" savininkė parduoda ir nuomoja vilas Pietų Prancūzijoje – Cote D'Azur regione prie Viduržemio jūros. Monte Karlas, Nica, Kanai, San Tropezas ir kiti nuostabūs prancūziškosios Rivjeros miestai pastaruoju metu ypač populiarūs tarp Euopos turtuolių ar Holivudo žvaigždžių.

Lietuvės nuomojamos ar parduodamos vilos atitinka visus kokybės standartus: arti jūra, nuostabūs reginiai, puikiai įrengti lauko baseinai. Sezono metu, nuo gegužės pabaigos iki rugsėjo, vilos nuoma savaitei kainuoja nuo 2200 iki 9000 eurų. Ar tai gali sau leisti lietuviai?

"Kodėl ne? – nusijuokė Inga. – Vilą gali išsinuomoti ne tik pora. Brangiausioje iš vilų, su terasa, sūkurine lauko vonia, baseinu, garsių dizainerių baldais, gali gyventi 14 žmonių. Todėl para žmogui kainuotų apie 90 erų, nors yra vilų, kur para kainuos apie 40 eurų."

I. Jasiulionytė švyti: dabar ji laiminga ir pilna ambicijų. Gurkšnodama mėgstamiausią savo vyną ji prisipažįsta: "Aš dabar ragauju gyvenimą. Daug maloniau gyvenime lipti po laiptelį nei iškart užšokti į dešimtą aukštą. Dabar vėl turiu daug svajonių, žinau, koks malonumas yra turėti savo tikslą."