1) Laiko vienas kitam stoka

Būkite atviri su savimi ir prisipažinkite, kad iš tikrųjų labai norite artumo su savo partneriu ir tai, kiek laiko galite ir norite skirti tam pasiekti. Tai reiškia, kad nuolat turėtumėte tą žmogų laikyti savo mintyse ir pastatyti jį savo gyvenime į pirmą vietą prieš visus kitus poreikius. Jeigu norite visiškai užmušti intymumą - sėdėkite iki išnaktų darbe, o grįžę namo, kriskite į lovą, ištarę: "Aš mirtinai pavargau...". Ir savaitgaliais nepamirškite parsinešti darbo į namus.

Jeigu išsiskyrimas nėra jūsų tikslas, tada paskirkite bent jau vieną valandą per dieną pabūti kartu, kad galėtumėte niekieno netrukdomi pasikalbėti apie tai, kuo jūs gyvenate ir daryti tai, kas jums abiem įdomu. Pasvajoti kartu yra puiku, o bendra patirtis reiškia, kad jūs susiejate savo partnerį su siekių išsipildymu, o ne tik su pareigomis.

2) Buvimas absoliučiu visažiniu

Manymas, kad pažįstate savo partnerį “kaip nuluptą” – jo motyvus ir giliausius jausmus – yra dažniausias intymumo žudikas. Tai reiškia, kad jūs iš tikrųjų nustojate tikrai bendrauti ir galiausiai jūsų santykiai remiasi tik spėlionėmis ir nesusipratimų gausybe, nuvedančiais vis toliau ir toliau nuo žinojimo, ką iš tikrųjų partneris jaučia.

Nepaisant to, kaip ilgai jūs pažįstate vienas kitą, jūs niekuomet visko vienas apie kitą nežinosite ir niekuomet negalite žinoti, kas jam yra geriausia. Jūs neturite gebėjimo skaityti mintis, jūsų partneris nėra tas pats žmogus kaip ir jūs, ir, be to, žmonės juk nuolat keičiasi. Jeigu jūs norite žinoti, ką jūsų partneris galvoja ir jaučia, jums reikia nuolat to klausti.

3) Slėpimasis

Daugelis žmonių gėdijasi kokios nors savo kūno dalies, kurią mėgina nuslėpti. Giliai viduje jie tiki, kad, jeigu partneris sužinos bjauriąją, gėdingą tiesą, pabėgs nuo jų. Tačiau, deja, dažniausiai šie žmonės pradeda slėpti viską, ko bijo. Žmonės, kurie ką nors slepia, yra linkę bėgti nuo artumo su kitais, nesako to, ką iš tikrųjų nori pasakyti, taigi gynybos pozicija veda prie atstūmimo.

Slėpimas nereiškia, kad blogi dalykai dingsta, tai tik neleidžia kitam žmogui prisidėti prie jų panaikinimo. Norint leisti kitam žmogui žinoti apie savo gyvenimo nemalonias detales, reikia turėti daug drąsos. Visuomet egzistuoja rizika, kad kitas žmogus jus atstums arba išjuoks, tačiau potencialus atpildas už atvirumą yra komfortas ir džiaugsmas, saugumo jausmas dėl to, kad galite būti savimi ir už tai esate mylima.

4) Priklausomybės baimė

Nemaža suaugusio žmogaus gyvenimo dalis yra skiriama kovai už nepriklausomybę; pirmiausia atsiskiriant nuo tėvų ir vėliau mokantis gyventi savarankiškai. Kai kuriems žmonėms kova už priklausomybę vien tik nuo savęs jau buvo labai sunki ir mintis, kad jie taps artimi kitam žmogui, gali priversti juos bijoti prarasti autonomiją. Gali būti baisu leisti sau pasikliauti kitu žmogumi, nes egzistuoja baimė amžinai tapti silpnu ir priklausomu.

Vietoj to jie įgauna apgaulingą nepriklausomybę, sakydami sau, kad jiems nereikalingas artimas žmogus. Tačiau paradoksas yra tas, kad tikrai nepriklausomybei reikalingas gebėjimas būti priklausomu. Brandžiuose ir intymiuose santykiuose egzistuoja tarpusavio priklausomybė – abu partneriai žino, kad gali pilnai pasikliauti savo partneriu ir prašyti jo pagalbos ir paramos, ir tuo pačiu būti jam didžiausiu ramsčiu ir paramos šaltiniu.

5) Baimė būti kontroliuojamu

Kai kurie žmonės neatsiveria iš baimės, kad kiti pasinaudos jais ir pradės juos kontroliuoti. Pradėkite į tai žiūrėti šiek tiek kitaip. Nemanykite, kad būdami paslaptimi, jūs galite išlaikyti galią. Tokie žmonės galiausiai gali likti vieniši.

6) Baimė būti paliktam

Artumo džiaugsmas visuomet kartu su savimi atneša ir praradimo baimę. Tačiau kai kuriems žmonėms baimė būti paliktiems yra tokia stipri, kad priverčia juos būti priekabiais, kontroliuojančiais ir netgi imtis prievartos.

Liūdna, tačiau toks elgesys dažniausiai atstumia partnerį arba, geriausiu atveju, sugriauna intymumą – taigi ši baimė gali tapti pranašinga. Tokiems žmonėms reikia suprasti, kad jie negali kontroliuoti kitų žmonių ar “priversti” juos pasilikti ir kad netikrumas dėl ateities yra gyvenimo faktas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją