Britų sociologai atliko tyrimą, kuriuo norėjo išsiaiškinti, ar žmogaus susikurta materialinė gerovė yra susijusi su jo lytinių santykių kiekybe.

Įprasta manyti, kad turtingieji neturi jokių, įskaitant ir seksą, problemų. Tačiau paaiškėjo, kad situacija toli gražu ne tokia jau ir gera. Tik 4 proc. daugiausia uždirbančių apklaustųjų teigė, kad mylisi kiekvieną dieną. Tarp tų respondentų, kurie uždirbo mažiausiai, tokių buvo tris kartus daugiau.

20 proc. mažiausias pajamas gaunančių savanorių savo libido įvertino 10 balų iš 10, tarp turtingai gyvenančiųjų tokių buvo vos 10 proc.

Sėkmingi žmonės, nors ir rečiau užsiima seksu, dažniau yra linkę eksperimentuoti. Net 45 proc. turtingųjų prisipažino išbandę seksą trise (tarp mažesnes pajamas gaunančiųjų – 19 proc.). Net 83 proc. šių žmonių yra mylėjęsi gamtoje (66 proc. mažiau uždirbančiųjų), 40 proc. patinka įvairūs seksualiniai žaidimais ir t.t.

Pasitvirtino ir dominavimo teorija: pripratę vadovauti darbe intymiame gyvenime tokie žmonės mėgsta paklusti partneriui. 80 proc. turtingai gyvenančių prisipažino, kad norėtų, jog sekso metu jiems būtų vadovaujama. O tarp mažesnes pajamas uždirbančių tyrimo dalyvių net du trečdaliai norėjo lovoje būti lyderiai.