Būkite sąžininga su savimi

Prieš atnaujinant santykius su buvusiu vaikinu pasistenkite sąžiningai atsakyti į klausimą – kas jus veda. Jei po išsiskyrimo praėjo nemažai laiko, abu turėjo laiko apgalvoti, kas atsitiko, blaiviai paanalizuoti klaidas ir pripažinti, kad nepaisant nieko norite suteikti sau ir kitam dar vieną šansą, verta pamėginti.

Tačiau būna ir taip, kad romanas su buvusiu vaikinas tampa tik vaistu nuo vienatvės – likę vieni su nostalgija prisimename buvusius mylimuosius, praktiškai imame juos idealizuoti ir pamirštame priežastis, paskatinusias išsiskirti. Tokiu atveju iš bandymo atnaujinti santykius veikiausiai nieko neišeis.

Dar liūdnesnis variantas – santykiai su buvusiuoju iš pavydo, siekio atkeršyti ar patenkinti savimeilę. Pamenate, kaip filme „Mano geriausio draugo vestuvės“ Julios Roberts veikėja bando nutraukti buvusio vaikino vestuves, po kelerių metų staiga pagalvojusi, kad jis ir yra jos gyvenimo meilė?

Kad neatsidurtumėte jos vietoje, pasistenkite atsakydami į klausimą, ar įmanomi santykiai su buvusiuoju, įsitikinti, kad taip elgiatės ne dėl įžeistos savimeilės ir kad nesupainiojote tikrų jausmų su romantiškais prisiminimais.

Atvirai pasikalbėkite

Kad romanas su buvusiuoju netaptų senų klaidų kartojimu, neskubėkite stačia galvą nerti į santykius. Raskite savyje jėgų pakviesti vyriškį prie derybų stalo, – tegu tai bus staliukas jūsų mėgstamame restorane, – ir atvirai pasikalbėti. Tai ypač svarbu padaryti tuo atveju, jei išsiskyrimas nebuvo taikus – gali paaiškėti, kad jums abiem reikia ne naujų santykių, o galimybės sudėti tašku ir galutinai atsisveikinti, nelaikant nuoskaudų.

Būkite pasirengę viską pradėti nuo pradžių

Galvodami, ar įmanomi santykiai su buvusiuoju, turėkite omenyje, kad tai bus visiškai nauji santykiai, o ne eilinis kažkada nutraukto romano skyrius, antraip jie, kaip ir buvęs romanas, baigsis išsiskyrimu. Žinoma, reikia atsižvelgti į ankstesnių klaidų patirtį, kad vėl jų nekartotumėte, bet padarius išvadas svarbu pamiršti senas nuoskaudas ir nesusipratimus.

Praeitį reikia pamiršti, kaip padarė Miranda ir Steve‘as seriale „Seksas ir miestas“ – išgyvenę skausmingą išsiskyrimą ir beveik apsisprendę skirtis, jie paklausė psichologės patarimo ir susitarė susitikti ant tilto tarp abiejų rajonų, kaip ženklą, kad yra pasirengę atversti naują puslapį ir pradėti santykius iš naujo.

Pasikliaukite savo intuicija

Būkite pasirengę – santykiai su buvusiuoju gali akimirksniu tapti populiariausia tema bendraujant su artimaisiais, jums veikiausiai teks išgirsti nemažai patarimų, frazių „žmonės nesikeičia“, „du kartus į tą pačią upę neįbrisi“.

Apsiginkluokite kantrybe ir nepamirškite – kad ir kaip aplinkiniai vertintų jūsų poelgius, tai, kas vyksta tarp dviejų žmonių, žino tik tie du žmonės. Yra nemažai pavyzdžių, kai po pykčių, išsiskyrimų ir netgi po oficialių skyrybų poros atrasdavo laimę, suprasdavo, kad iki jos jiems reikėjo praeiti tą nelengvą kelią.

Iš naujo vienas kitą pažinkite

Vienas iš didžiausių santykių su buvusiuoju privalumų – jūs jau pakankamai gerai vienas kitą pažįstate. Žinote jo įpročius, ypatumus, jis žino jūsų charakterį, žinote, ko vienas iš kito tikėtis seksualiniuose santykiuose, žodžiu – jau esate ganėtinai artimi, kad išvengtumėte apsipratimo stadijos.

Kita vertus, jūsų scenarijuje nebėra pirmų pasimatymų jaudulio ir svaiginančio susižavėjimo – būtent todėl, kad nebėra būtinybės vienas kitą pažinti.

Jei jaučiate, kad stinga romantikos, neskubėkite – pamėginti susikurti pasimatymų laikotarpį, leiskite vyrui vėl jus užkariauti. Tokiai preliudijai prireiks kantrybės, bet jei tikrai norite naujos pradžios su buvusiu mylimuoju, jūsų pastangos atsipirks.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!