Tikiu, kad mano sužadėtuvių istorija liks vienu iš įsimintiniausių gyvenimo įvykių iki pat jo pabaigos.

Baigusi mokyklą, susipažinau su nuostabiu keleriais metais už mane vyresniu jaunuoliu. Neilgai trukus tapome pora. Mūsų draugystė tęsėsi kelis mėnesius, kai išaušo lemtingoji diena. Sužadėtuvių diena. Nesitikėjau, kad taip anksti jis paprašys mano rankos. Bet apie viską nuo pradžių.

Jau nuo pat vaikystės buvau susižavėjusi Egiptu. Mano sužadėtinis, o dabar ir vyras, taip pat buvo pametęs galvą dėl šios šalies: istorinių knygų, vadovėlių, paveikslų, daiktų, simbolizuojančių senąją Egipto kultūrą, buvo pilnos lentynos. Tad nusprendėme pirmąsias mūsų atostogas praleisti šioje šalyje.

Savo akimis išvydome garsiausią senovės Egipto civilizacijos paveldą, likome sužavėti. Kelias dienas nusprendėme paskirti ne tik Egipto įžymybių lankymui, bet ir nardymui. Buvome girdėję apie Raudonosios jūros dugno grožį ir it krištolą skaidrų jos vandenį.

Turiu paminėti, jog esame nardę ne kartą, tad ir šį kartą plaukėme laiveliu gilyn į jūrą. Pastebėjau, kad mano draugas buvo labai neramus ir išsiblaškęs jau nuo pat ryto. Tuo metu nesupratau to priežasties...

Plaukėme laiveliu Raudonąja jūra, grožėjomės vaizdais. Galiausiai atplaukėme į vietą. Pasidabinę specialia nardymo įranga, nėrėme į vandenį. Povandeniniai vaizdai atėmė žadą. Nardėme apie keturiasdešimt metrų gylyje, grožėjomės nuostabiu koralų rifu. Staiga pamačiau draugą man mojant priplaukti arčiau – visada taip darydavome, jei pamatydavome ką nors įspūdingo ir norėdavome parodyti vienas kitam.

Priplaukus prie jo, pamačiau, kad mylimasis išsitraukė žiedą. Iš pradžių pagalvojau, kad jis rado šį žiedą vandenyje, bet po to supratau, kad jis man peršasi. Abu buvome labai sutrikę ir tuo pačiu metu labai laimingi. Iš to jaudulio nebegalėjome daugiau nardyti, norėjosi kuo greičiau iškilti į vandens paviršių.

Tačiau, kas esate nardę, tikriausiai suprantate, koks pavojingas gali būti greitas išnėrimas. Sekundės, minutės praleistos kylant į paviršių atrodė lyg ištisos valandos. Galiausiai įsiropštėme į mūsų laukusį laivelį, jo kapitonui negalėjau neparodyti spindinčio žiedo ant piršto. Tai buvo mano sužadėtuvių istorija. Laimingai esame susituokę jau ne vienerius metus.

E.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)