Emancipuotos moterys nebenori mylėti misionieriaus poza, tačiau, regis, vyrams tenka mokėti už revoliuciją miegamajame, rašo independent.co.uk.

Mokslininkų teigimu, moteris viršuje – pavojingiausia sekso poza.
29 proc. traumų seksualinių santykių metu nutinka, kai mylimasi vadinamąja šuniukų poza – moteriai stovint keturiomis, 21 proc. – mylintis, vyrui esant viršuje.

Gydytojai ir mokslininkai 13 metų stebėjo, dėl kokių priežasčių ištinka penio traumos.

Pusė vyrų teigė išgirdę trakštelėjimą, tada pajutę skausmą, kai kuriems varpa ištino. Vidutinis traumas patyrusių vyrų amžius buvo 34 m. Dalis kreipėsi pagalbos į medikus tik po šešių valandų.

Tyrėjai padarė išvadą, jog seksualinė poza, kai moteris – viršuje, yra rizikingiausia vyrui, nes kyla penio traumų rizika.

Tyrėjų hipoteze, moteris juda visu kūnu, o jei penis prasiskverbia netinkama kryptimi, moteris skausmo beveik nejaučia, traumą patiria vyras. Ir atvirkščiai – jei judėjimą kontroliuoja vyras, jis turi daugiau galimybių sustoti, pajutęs skausmą.

Tyrimo duomenimis, į ligoninę kreipėsi 44 vyrai, 42-iem penio traumą patvirtino klinikiniais, radiologiniais tyrimais. Iš šių vyrų 28 nukentėjusieji buvo heteroseksualūs, keturi – homoseksualūs, šeši – per „penio manipuliacijas“, keturių traumų aplinkybės taip ir liko neaiškios.

Medikų išvadomis, penio lūžis - gana neįprasta trauma, dėl kurios pacientai išgyvena baimę ir gėdą, o todėl delsia kreiptis pagalbos į gydytojus.

Tyrimas buvo atliktas Brazilijoje, Campino mieste, remiantis trijų ligoninių pacientų sveikatos duomenimis, iš dalies – pacientų pasakojimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (636)