Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt atsako į dažniausiai užduodamus klausimus apie emocinę neištikimybę.

Kaip žinoti, kad tai jau neištikimybė?

Emocinė neištikimybė – tai artimas emocinis ryšys su priešingos lyties žmogumi, apie kurį jūsų antroji pusė nieko nežino arba žino ir dėl šio ryšio jaučia dėmesio trūkumą. Jeigu daugiau dėmesio, laiko ir energijos skiriate draugui ar draugei nei mylimajam ar mylimajai, galite įtarti, kad esate emociškai neištikimas (-a).

Jei nėra sekso, gal tai nieko baisaus?

Dauguma vyrų yra įsitikinę, kad neištikimybė – tai tik seksas, o emocinis ryšys su kita moterimi yra tik draugystė, kuri nedaro jokios įtakos jo ilgalaikiams santykiams. Tačiau nereikėtų apsigauti – iš tiesų moterys emocinę neištikimybę atleidžia kur kas sunkiau nei fizinę. Jei jūsų mylimoji pastebi, kad kitai moteriai rodote daugiau dėmesio, ji gali imti abejoti jūsų bendra ateitimi ir nebepasitikėti jumis, ir visai nesvarbu, ar čia yra įsipainioję lovos reikalai.

Ar tai reiškia, kad nevalia turėti priešingos lyties draugų?

Visai ne. Jei esate užmezgęs (-usi) ilgalaikius rimtus santykius dar nereiškia, kad negalite turėti priešingos lyties draugų. Tačiau svarbu, kad jos (ar jie) netaptų jums emociškai artimesni nei mylimoji ar mylimasis. Turėtumėte pasistengti, kad ši riba nebūtų peržengta. Atsakykite sau į klausimą, ar kalbatės su savo priešingos lyties drauge ar draugu apie dalykus, apie kuriuos nekalbate su savo antrąja puse? Ar praleidžiate daugiau laiko kartu nei su savo mylimąja ar mylimuoju?

Ar emocinė neištikimybė gali sugriauti ilgalaikius santykius?

Tikrai taip, tačiau nebūtinai. Emocinė neištikimybė neabejotini suteiks daug skausmo jūsų antrajai pusei, tačiau kartu galite įveikti visus sunkumus, jei abu nuspręsite, kad nepaisant nieko norite išsaugoti jūsų santykius. Jei visgi pasiryšite tęsti santykius, svarbiausia pasistengti, kad visi ryšiai su žmogumi, su kuriuo buvote neištikimas (-a), būtų nutraukti.

Kodėl kai kuriems žmonėms atrodo, kad emocinė neištikimybė nėra kažkas blogo?

Daugelis žmonių linkę manyti, kad jei nėra sekso, nėra ir neištikimybės. Draugystė su priešingos lyties atstovėmis ar atstovais atrodo tokia nekalta, kad kartais nė nesusimąstoma apie antrosios pusės jausmus. Tačiau emocinis ryšys su priešingos lyties draugėmis ar draugais paprastai labai greitai perauga į vis artimesnius santykius: iš pradžių tik reti skambučiai, tada bendri pietūs, vis dažnesni susitikimai, o galiausiai viskas gali peraugti ir į fizinę neištikimybę.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!