Pirmas žingsnis: būkite sąžininga pati sau

Pradžiai būtina išmokti daiktus vadinti savais vardais. Tiesa ta, kad jūs ir toliau susitikinėjate su vedusiu vyru, nors žinote, kad tai neteisinga. Ar jūs tikrai galite visiems girdint pasakyti, kad didžiuojatės šiais santykiais? Pabandykite atsidurti tos, kitos, moters vietoje.

Kaip jaustumėtės sužinojusi, kad mylimas vyras jums neištikimas? Gali būti, kad jums šią frazę kartojo jau tūkstančius kartų, tačiau pažvelkite tiesai į akis dabar pat. Problema slypi tame, kad jums visiškai nė motais, kaip jūsų veiksmai veikia kitos šeimos gyvenimą.

Antras žingsnis: nusivilkite „idealu“

Šis idealas labai tolimas nuo realaus vyro, kokį kasdien mato jo žmona. Jūs neplaunate jo nešvarių drabužių, nepriekaištaujate dėl po namus išmėtytų kojinių ir pakelto unitazo dangčio, negirdite jo knarkimo naktimis ir nesiginčijate dėl to, kas baigė vyną ir neišmetė butelio. Kai susitikinėjate su vedusiu vyru, matote prieš save idealų vaikiną, kurio realybėje visiškai nepažįstate.

Trečias žingsnis: parašykite „pasiaiškinimą“

Kaip išsiskirti su vedusiu vyru? Ar apskritai reikia tai padaryti? Jeigu jūs vis dar abejojate ir niekaip nenusprendžiate užbaigti šių pražūtingų santykių, atėjo metas rasti laiko pabūti vienumoje ir čiupti popieriaus lapą ir rašiklį.

Banalus (nes veiksmingas!) psichologinis triukas, kuris pirmiausia reikalauja padalinti lapą į dvi dalis. Pirmoji – „teigiamos emocijos“, antroji – „neigiamos emocijos“. Pirmojoje skiltyje užrašykite visas iki vienos priežastis, dėl kurių norite išsaugoti santykius su šiuo vyru.

Antrojoje – kodėl santykius norite nutraukti. Galime pasufleruoti. Pirmas punktas trūkumų skiltyje turėtų skambėti taip: „Jis vedęs“. Prisiminkite visus nemalonius nutikimus, kurie lydėjo jūsų santykius: kaip jis pavedė atšaukdamas susitikimą paskutinę minutę, atmestinas dovanas gimimo dienos proga ar, apskritai, jų nebuvimą.

Jeigu seksas su juo puikus, priminkite sau, kaip jautėtės, kai jam teko po fizinio suartėjimo skubiai išlėkti, nes reikėjo žmoną nuvežti pas gydytoją. O nepatogios galinės automobilio sėdynės žiemą vietoj šiltos bendros lovos? Taip, ir nepamirškite kaltės jausmo prieš kitą moterį ir jos šeimą.

Ketvirtas žingsnis: neieškokite pasiteisinimų

Populiari visų meilužių versija: „Jo santuoka buvo pasmerkta nuo pat pradžių“. Stop. Neapgaudinėkite savęs. Jeigu santuoka būtų pasmerkta, jis jau seniai ją būtų nutraukęs. Tikrovė yra tokia, kad palaikydamas ir šeimos santykius, ir nesantuokinius ryšius, vyras paprasčiausiai nori gauti viską, kas geriausia, „abiejuose pasauliuose“.

Nebandykite atsipirkti fraze: „Mes esame giminingos sielos“ ar „Visi geri vyrai arba vedę, arba gėjai“. Nepaisant paplitusios nuomonės pasaulyje pilna laisvų ir vertų dėmesio viengungių. Reikia gerbti save ir puoselėti santykius, kuriuose jus iš tikrųjų gerbia. Nepasikliaukite aistros minutę vyro kartojama fraze: „Aš labai noriu išsiskirti“. Jeigu norėtų, jau seniai būtų išsiskyręs.

Penktas žingsnis: pasitelkite draugų pagalbą

Paskambinkite savo artimoms draugėms ir susitarkite susitikti. Atverkite joms širdį. Turime omenyje tik patikrintus žmones, kuriais galite šimtu procentų pasikliauti. Papasakokite, kad nusprendėte išsiskirti su vedusiu vyru. Pasinaudokite draugių pagalba. Tai padės jums silpnumo akimirką – kai žinosite, kad teks atsakyti už savo žodžius, pasijausite stipresnė ir ryžtingesnė.

Šeštas žingsnis: atsakykite į patį pagrindinį klausimą

Dabar vėl tas pats klausimas „Kaip išsiskirti su vedusiu vyru?“. Tik jau technine prasme. Priklausomai nuo jūsų santykių ir asmeninio komforto ar diskomforto, galite tai padaryti asmeniškai arba telefonu. Jeigu labai bijote pokalbio, parašykite jam elektroninį laišką.

Svarbiausia taisyklė – jūsų skyrybų nepaverskite diskusijų klausimu. „Ar tau neatrodo, kad mūsų santykiai nefunkcionuoja?“ ar „Gal būtų geriau nutraukti šiuos slaptus pasimatymus?“ Tai suteiks jam galimybę eilinį kartą jums papasakoti, kad „visi pokyčiai tik į gera“, kad „tai tik laikina“, ir kad jis „kaip tik ketino apie viską prisipažinti žmonai“. Tiesiog tvirtai pasakykite, kad jūsų santykiai baigti. Ir taškas. Būkite stipresnė. Jūsų gyvenime yra problema ir ją reikia išspręsti.

Septintas žingsnis: įveikite užburtą ratą

Jeigu jūs jau bandėte nutraukti panašius santykius praeityje, turbūt pastebėjote, kad egzistuoja tam tikras elgesio šablonas. Kaip išsiskirti su vedusiu vyru? Neteisingas atsakymas skamba taip: jis nesiima veiksmų tris dienas, o ketvirtą skambina, jūsų širdis tirpsta, nes šis laikotarpis buvo labai sunkus, ir viskas vėl grįžta į senas vėžes. Pakanka! Pradėkite darbe naują projektą, į kurį pasinersite visa galva, arba paimkite atostogas. Kartą ir visiems laikams nutraukite šį užburtą ratą.

Aštuntas žingsnis: išbraukite jį iš savo gyvenimo

Vyras iškart norės jus susigrąžinti, neleiskite jam įtikinti jūsų nusileisti. Stenkite išvengti net menkiausio kontakto su buvusiu meilužių galimybės. Pakartokite: buvusiu! Ištrinkite jo laiškus, sunaikinkite nuotraukas, ištrinkite numerį iš telefono ir visus jo pranešimus, užblokuokite jį visuose socialiniuose tinkluose.

Išmeskite dovanas... Tuos brangius auskarus taip pat! Ištrinkite jį iš savo gyvenimo visiškai, jeigu tik norite pokyčių. Jūs negalite likti draugais, kad ir kaip žiauriai tai skambėtų, tačiau tai geriausias būdas išsiskirti su vedusiu vyru. Tiesiog leiskite žaizdai užgyti. Išmokite pasitikėti savimi ir savo sprendimu.

Devintas žingsnis: pakeiskite savo gyvenimo būdą

Tai gali būti kardinalūs pokyčiai ar vos keli neesminiai pasikeitimai. Pakeiskite šukuoseną, susiraskite naują pomėgį, užsirašykite į jogą ar pilvo šokius, padarykite namuose generalinę tvarką ir panašiai. Palepinkite save naujomis suknelėmis kas dvi savaites ir šokoladu, tarkime, kiekvieną ketvirtadienį. Surenkite namuose patrakusį kostiumų vakarėlį. Mėginimas susitvarkyti gyvenimą gali padėti jums įgyti ramybės.

Dešimtas žingsnis: nepražiopsokite naujų galimybių

Susipažinkite su naujais žmonėmis. Išbandykite aklus pasimatymus arba atvirai flirtuokite pažinčių portale. Prisiminkite, kad jūs kaip ir bet kuri kita moteris turite teisę, kad šalia esantis vyras gerbtų jus, o ne slėptų nuo visų savo pažįstamųjų. Jūs privalote visada jaustis ypatinga meilės santykiuose, būti savimi, jausti pasitenkinimą, o ne atlikti „antrojo smuiko“ vaidmenį. Tad pradėkite kontroliuoti savo gyvenimą tiesiog dabar.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (429)