Seksas degina kalorijas

Sausi faktai: valandą gulėdami ir žiūrėdami mėgstamą serialą sudeginsite daugiausia 70 kalorijų. Palyginimui – per 25 min. meilės žaidimo sudeginsite mažiausiai 88 kalorijas. Tai prilygsta treniruotei ant bėgtakio.

Seksas treniruoja raumenis

Nepatingėjus ir paįvairinus savo seksualinį gyvenimą, išbandžius naujų pozų galima pasiekti dar įspūdingesnių rezultatų. Puikios pozos – raitelė ir šuniukų poza. Pirmoji treniruoja sėdmenis ir klubus, antroji stiprina rankas. Aukštasis pilotažas – tiltelis. Joje treniruojami sėdmenys, juosmuo, kojos ir pilvo presas. Atsiminkite – orgazmo metu padažnėja pulsas, taigi kalorijos dega kur kas greičiau.

Seksas apmalšina angliavandenių ir riebalų poreikį

Skamba lyg iš fantastikos serijos, bet tai faktas – reguliarus seksas padeda sulieknėti, nes palaiko organizme optimalų kortizolio (streso hormono) lygį. Tai sveika, nes padidėjus kortizolio sustiprėja apetitas ir kyla noras suvalgyti ką nors kenksmingo figūrai.

Seksas padeda greičiau sulieknėti

Seksas gerina miego kokybę, o stingant miego didėja svoris. Miego kokybė pagerėja, nes sekso metu organizmas gamina oksitocino – pasitenkinimo, malonumo hormono. Jo lygis žymiai padidėja vien tik stipriai apsikabinus prieš miegą. Jei kokybiškai išsimiegate, svoris mažėja dvigubai sparčiau.

Seksas didina savivertę

Kuo dažniau mylimės, tuo labiau vertiname save, savo kūną, taigi skiriame daugiau dėmesio išvaizdai, sveikatai. Kita vertus, tie, kas visiškai savimi patenkinti, rečiau atsisako sekso. Užburtas ratas. Bet tai iš tiesų veiksminga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)