Nors dauguma žmonių atsisako suprasti seksualinio nepasitenkinimo kaip problemos rimtumą, faktas, kad seksualinis suderinamumas ir troškimai yra tiek pat svarbūs, kiek ir kiti aspektai poros gyvenime, tiesiog bado akis. Dr Pulkit Sharma, klinikinis psichologas ir psichoanalizės terapeutas iš Vimhans ligoninės Delyje atskleidžia paslaptį kodėl blogas seksas prilygsta blogiems santykiai.

Blogas seksas – santykių krizės atspindys: Daug seansus lankančių porų skundžiasi intymaus gyvenimo problemomis. Tačiau giliau patyrinėjus imta pastebėti, kad blogas seksas yra įsisenėjusių, poros gyvenime egzistuojančių problemų pasekmė. Abudu partneriai arba bent vienas iš jų slepia pyktį, pavydą ar apmaudą, o šie jausmai atsispindi seksualiniame gyvenime. Seksualinis intymumas siejasi su atvirumu vienas kitam, todėl pokyčiai įvyks tik tuomet, kai bus sprendžiamos emocinės ir psichologinės problemos.

Blogas seksas ir nepasitenkinimas: bent vienas, arba netgi abu partneriai poroje nesupranta, kad abipusis pasitenkinimas yra neatskiriama gerų santykių dalis. Žmonės vis dar pasitiki mitu, kad jei labai myli, seksas beveik nieko nereiškia. Tačiau faktai kalba patys už save – seksas yra labai svarbus, nors žmonės dažnai jaučiasi nepatogiai ir dėl to nutyli, neišsikalba. Galų gale, blogų emocijų susikaupia tiek daug, kad jos sugriauna santykius.

Blogas seksas ir nesirūpinimas: blogas seksas dažnai yra bent vieno arba abiejų partnerių abejingumo kito partnerio norams ir poreikiams ženklas. Tie partneriai, kurių santykiai yra darnūs, domisi, kaip galėtų patenkinti visus, neaplenkiant ir lytinių, savo antros pusės poreikius.

Blogas seksas ir nesuderintos asmenybės: gali būti, kad abu partneriai yra labai skirtingi, vienas kito gerai nesuprantantys. Psichologinis nesuderinamumas gali būti nesuderinamo lytiniame gyvenime priežastimi. Labai dažnai žmones jaudina skirtingi dalykai, jie turi įvairių intymių poreikių – bendras to supratimas turi būti išvystytas ar išugdytas esant poroje.

Blogas seksas ir varžymasis: dar viena blogo sekso priežastimi galbūt yra bent vieno iš partnerių emocinis užsidarymas ar varžymasis. Tokie jausmai – it užburtas ratas, dėl kurio santykiai ir seksualinis gyvenimas tik blogėja.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (201)