Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 5 priežastis, dėl ko turėtumėte susigrąžinti buvusį mylimąjį ar mylimąją.

1. Esate tikras, kad jūs vienas kitą mylite. Be abejonės, jausmai vienas kitam yra svarbiausias argumentas, kodėl turėtumėte pabandyti iš naujo kurti santykius su savo buvusiuoju ar buvusiąja. Jei tikrai vienas kitą mylite ir išsiskyrėte dėl menkos priežasties, tikriausiai abu anksčiau ar vėliau imsite gailėtis, kad nepabandėte išsaugoti jūsų santykių.

Tačiau atkurti buvusius santykius nėra gera mintis, jei nesate tikri dėl savo jausmų, o bandote susitaikyti tik todėl, kad nenorite būti vieniši. Vienatvės baimė – nėra gera priežastis pradėti bet kokius santykius, tuo labiau susigrąžinti buvusį mylimąjį ar mylimąją.

2. Jūs pripažįstate, kad santykiai nepavyko ir dėl jūsų kaltės bei esate pasiryžę keistis. Tiesa ta, kad dėl barnių santykiuose niekada nebūna kaltas tik vienas iš partnerių. Bandant atkurti buvusius santykius svarbu abiem pagalvoti apie tai, ką darėte ne taip, ir pasiryžti ateityje keistis, kad daugiau nebeišsiskirtumėte. Akivaizdu, kad jei abu darysite tas pačias klaidas, senos problemos neišsispręs.

3. Jūsų skyrybų priežastis nėra rimta. Jei jūsų arba partnerio sprendimas skirtis buvo gerai apgalvotas, mažai vilties, kad jis ar ji norės pabandyti iš naujo. Tačiau jei išsiskyrėte impulsyviai kivirčo metu, tikrai verta pabandyti susitaikyti. Ypač tuomet, jei jūsų kivirčo priežastis tėra kokia nors smulkmena. Pavyzdžiui, ne vietoje numesti daiktai.

Tačiau jei priežastis rimta, gerai apsvarstykite, ar jūsų santykiai dar galės būti atkurti. Pavyzdžiui, išdavystė yra ta priežastis, dėl kurios visiems laikams išyra ilgalaikiai santykiai, ir bandymas iš naujo juos lipdyti greičiausiai nebus sėkmingas, nes pamiršti senas nuoskaudas yra labai sunku.

4. Jūsų santykiai truko metus ar ilgiau. Laiko patikrintus santykius reikėtų vertinti ir saugoti. Juk ne be reikalo taip ilgai esate kartu – tikriausiai jus sieja ne tik stiprūs jausmai vienas kitam, bet ir bendra praeitis. Kas žino, kada kitą kartą sutiksite partnerį, kuris jums patinka ir su kuriuo pavyks sukurti ilgalaikius rimtus santykius. Patikėkite, barnių kyla visose porose, bet svarbiausia kalbėtis su antrąja puse ir viską ramiai išsiaiškinti.

5. Kad antrą kartą pavyktų, esate pasiryžęs viskam. Pavyzdžiui, ieškoti profesionalios pagalbos, jei to prireiktų. Deja, ne visada poroms pavyksta pačioms išspręsti asmenines problemas ir kartais prireikia profesionalo pagalbos. Jei porų konsultacijos gali padėti jums išsaugoti santykius, kodėl neturėtumėte to išbandyti?