Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pastebi, kad dalijimasis lova su mylimuoju yra intymumo simbolis. Svarbu tai, kad jūsų partneris yra vienintelis asmuo, su kuriuo tai darote. Tačiau miegojimas atskirai užtikrina geresnį poilsį, o dviem išsimiegojusiems ir laimingiems žmonėms kurti darnius santykius yra paprasčiau.

Daugelis mano, kad jei sutuoktiniai nusprendžia miegoti atskirai, jų santykius ištiko krizė ir jie yra ant skyrybų slenksčio. Tačiau tikrai ne visada. Kai kurios poros sąmoningai apsisprendžia miegoti atskirai. Pasak tokių porų, miegoti atskirai yra puiku, nes:

1. Galite miegoti patogiai. Pagalvokite apie visus nepatogumus, su kuriais susiduriate, kai mėginate užmigti, arba tuos, kurie pažadina jus naktį – automobilio signalizacija, triukšmas kaimynų bute, kartais užmigti trukdo net tiksintis laikrodis. Kai kuriuos iš šių trukdžių jūs galite kontroliuoti. Pavyzdžiui, uždaryti langą, kad negirdėtumėte triukšmo iš gatvės, ar išnešti laikrodį į kitą kambarį.

O dabar pagalvokite, kokių nepatogumų miegant jums sukelia jūsų partneris. Miegoti trukdo ne tik knarkimas ir partnerio vartymasis lovoje. Nepatogumų kartais gali sukelti ir tai, kad miegodami kartu jūs turite derintis prie vienas kito norų. Pavyzdžiui, vienas iš jūsų mėgsta miegoti vėsesnėje patalpoje, todėl nori atsidaryti langą, o jūs tuo tarpu drebate po dvejomis antklodėmis. Jei miegosite atskiruose kambariuose ar bent lovose, galėsite ilsėtis kur kas patogiau.

2. Nereikės derintis prie jo miego įpročių. Kartais poros miegojimo įpročiai kardinaliai skiriasi. Pavyzdžiui, jūs norite užmigti anksti, o jūsų antroji pusė iki vidurnakčio skaito knygą ar dirba kompiuteriu lovoje. Tuo tarpu kai jis ryte mėgsta ilgiau pamiegoti, jūs dar neprašvitus keliatės, įjungiate šviesą ir ieškote spintoje drabužių. Skirtingi miegojimo įpročiai gali trikdyti partnerių miegą, todėl jei su mylimuoju nesidalinsite savo lova, galbūt pailsėsite kur kas geriau.

3. Dažniau mylėsitės. Galbūt iš pirmo žvilgsnio tai skamba neįtikėtinai, tačiau kartais miegojimas atskirai pažadina aistrą. Bet kuri sutuoktinių pora jums pasakys, kad seksas, pradėjus bendrą gyvenimą, tampa kur kas nuobodesnis, ir neretai jo sumažėja. Natūralu, kad gyvenant po vienu stogu seksas tampa nebe tok įdomus su žmogumi, kuris miega šalia, dėvi močiutės ar senelio stiliaus apatiniais ir yra taip lengvai pasiekiamas. Jei jūs su mylimuoju miegate atskirai, tikriausiai dedate kur kas daugiau pastangų, kad jūsų intymus gyvenimas būtų spalvingas. Žinoma, šios pastangos nenueina veltui.

4. Tai neleis jums užmiršti, kodėl esate su juo. Įsivaizduokite, kad viena puikiai išsimiegojote kitame kambaryje, pabudote ir... ieškote jo, nes paprasčiausiai pasiilgote. Juk jis nuostabus ir jums patinka su juo būti! Miegojimas atskirai kartais gali ne juokais pakurstyti santykių liepsną ir padėti jaustis kaip tada, kai vienas kitą sutikote ir įsimylėjote.

5. Labiau vertinsite kartu praleistą laiką. Kai daug laiko praleidžiame su savo antrąja puse, kartais imame nebevertinti fizinio artumo. Pavyzdžiui, sėdėti susiglaudus ant sofos ir žiūrėti filmą nebeatrodo taip romantiška. Todėl kartais šioks toks atstumas padeda vėl prisiminti, kaip svarbu mums būti su tuo žmogumi ir kaip nuostabu tiesiog padėti galvą jam ant peties. Kad pradėtumėte vėl vertinti fizinį artumą jūsų santykiuose, nebūtina visiems laikams išsikraustyti iš miegamojo, kartais pakanka kelių naktų atskirai, kad aistra vėl įsiliepsnotų.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!