Manarola yra vienas iš penkių miestelių Italijos Rivjeroje, žinomų kaip Cinque Terre – lietuviškai, „Penkios žemės“. Tai penki kaimeliai, kuriuos visus jungia pėsčiųjų takai: Monteroso al Marė, Vernazza, Corniglia, Manarola, ir Riomadžorė, rašo amusingplanet.com.

Manarola yra seniausias iš Cinque Terre miestelių ir antras pagal mažumą. Šio miestelio San Lorenzo bažnyčios kertinis akmuo datuojamas 1338 m. Vakariniame pakraštyje yra nedidelis uostas, o rytiniame stūkso San Lorenzo bažnyčia ir aikštė, kurioje miestelio gyventojai susitinka įvairiai veiklai. Kaip ir visame Cinque Terre regione čia visur plyti vynuogynai.

Mažyčiame Manarolos uoste yra laivų prieplauka, vaizdingi pastatai , besileidžiantys nuo uolos, ir miestelio maudynių vieta. Nors čia nėra tikro paplūdimio, maudytis galima, tik gilu. Tiems, kas mėgsta ekstremalias maudynes, įrengtos kopėčios nusileisti nuo uolų ir dušas atsigaivinti išlipus.

Pagrindinė Manarolos gyventojų veikla tradiciškai buvo žvejyba ir vyndarystė. Vietinis vynas, vadinamas „Sciacchetrà“, ypač garsina šį regioną: net romėnų raštuose užsimenama apie aukštą šiame regione gaminamo vyno kokybę. Pastaraisiais metais Manarola ir kaimyniniai miesteliai tapo populiariais turistiniai maršrutais, ypač vasaros mėnesiais.

Labiausiai turistus masina garsusis pėsčiųjų takas, jungiantis Manarolą ir Riomadžorę (kuris vadinasi „Via dell‘Amore“ – „Meilės takas“), taip pat kalnų takeliai ir virš miestelio besidriekiantys vynuogynai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)