Skulptoriai iš Danijos, Vengrijos, Lenkijos, Latvijos bei Lietuvos dar birželio mėnesį sukūrė milžiniškas smėlio skulptūras po atviru dangumi. Smėlio skulptūrų parkas dar savaitę veiks J.Basanavičiaus gatvės gale esančiame skvere, šalia buvusio mini golfo aikštyno ir Meilės alėjos.

Nors prieš surengiant festivalį buvo planuota, kad nugalėtoją lems vertinimo komisijos sprendimas, tačiau, pasitarę su kūrėjais, organizatoriai nusprendė vertinimą patikėti festivalio lankytojams.

Visą mėnesį jie galėjo balsuoti už savo favoritus, įmesdami biuletenį į festivalio teritorijoje pastatytą urną. Sustabdžius balsavimą buvo rasti 4839 biuleteniai. Net 1071 balsas teko F.Monostori sukurtai kompozicijai „Pabaiga“. Už Lietuvos menininko Andriaus Petkaus skulptūrą „Lito pabaiga“ balsavo 733 lankytojai. Trečią pagal populiarumą buvo to pačio F.Monostori „Pradžia“ – 610 balsų.

Festivalio nugalėtoju tapęs 35 metų amžiaus F.Monostori yra baigęs Budapešto menų mokyklą. Pirmą kartą iš smėlio skulptūras kūrė 2003 metais Portugalijoje ir nuo to laiko kasmet dalyvauja festivaliuose.

Daugiau nei 1000 kvadratinių metrų užimančioje festivalio teritorijoje iškilusios 8 konkursinės skulptūros su žeme bus sulygintos jau kitą savaitę. Per du mėnesius festivalį aplankė beveik 18 000 žmonių.

Pasak organizatorių Francio Van Mecheleno bei Erikos Ališkevičiūtės, 2015 metais festivalis sugrįš į Palangą su dar didesne menininkų grupe, bus sukurta iki 15 skulptūrų.

Balsavimo rezultatai

1. „Pabaiga“. Autorius – Ferencas Monostori, Vengrija – 1071
2. „Litas...pabaiga“. Autorius – Andrius Petkus, Lietuva – 733
3. „Pradžia“. Autorius – Ferencas Monostori, Vengrija – 610
4. „Jūros gyvenimas“. Autorius – Agnese Rudzite, Latvija – 602
5. „Kelionė“. Autorius – Marekas Elsneris, Lenkija – 541
6. „Geležinis vilkas“. Autorius – Marekas Elsneris – 412
7. „Keturi metų laikai“. Autorius – Andrius Petkus, Lietuva – 315
8. „Evoliucija“. Autorius – Agnese Rudzite, Latvija - 301
9. „Palanga“. Autoriai – Patrikas Steptoe (Danija) ir Ivo Wellekensas (Belgija) - 254

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)