Rokiškis. Tikriausiai išgirdę šio miesto pavadinimą pirmiausia visi prisimenate sūrį ar pieną. Tačiau kiek iš jūsų žinote, kad rokiškiečiai taip pat gali pasigirti puikiu, atrestauruotu dvaru su išdidžia 16 ha teritorija. Būsite netoliese – apsilankykit. Patiks ir jums!

Šiaurės Lietuva gausi įdomių vietų. Pasukite nuo Rokiškio link pajūrio, ir būtinai į kelionės maršrutą įtraukite Mosėdį, Žagarę, Gargždelę. Mosėdyje ne tik nebrangiai, tačiau skaniai papietausite, tačiau ir maloniai pasivaikščiosite po Akmenų muziejų.

Gargždelėje susipažinkite Kazimiero Orvido istorija ir pamatykite jo ir jo sūnų sodybą, pilną įvairiausių paminklų, keistų, nesuprantamų meno kūrinių, kryžių, įvairiausių simbolių ir reliktų, kurių vieni svarbūs kiekvienam lietuvaičiui, kiti kažkokią reikšmę turėjo galbūt tik pačiam kūrėjui. Prie įėjimo jus pasitiks tankas, menantis mums liūdnas ir lemtingas praeities akimirkas. Atmosfera ten keista – lankantis niūrią, apsiniaukusią rudens dieną nuotaika kiek slogi, net makabriška. Tačiau kaip įdomu!

Norisi dar įdomybių? Prisiskaitėte apie rusaitę, išdailinusią namą butelių kamštelių mozaikomis, ir norite kažko panašiai ekstravagantiško Lietuvoje? Skubėkite į Žagarę! Nepastebėti Žagarę garsinančio Puodų namo tiesiog neįmanoma. Kažkada savininką valdininkai auklėjo baudomis, tačiau dabar tai – vienas iš miestelio traukos objektų, prie kurio stabteli nusifotografuoti neretas pravažiuojantis pro šalį. O jei vyksite vasarą, tai galbūt dar suspėsite ir į Žagarės vyšnių festivalį, paragausite vyšnių vyno ir sūrio su vyšniomis.

Ir kai jau būsite išvargę, atsipūskite pajūryje, įmerkę basas kojas į šaltą ir nesvetingą Baltiją, berdami tarp pirštų smėlį.


Lietuvoje daug įdomių, paslaptingų vietovių. Paieškoję atrasit senovinės technikos, velnių ir visokiausių kitokių muziejų. Netyčiom, taip kaip aš, galite atrasti paukščių viešbutį.

Gaila, kad dar labai daug likę ir apleistų, griūvančių ir nykstančių dvarų ir sodybų. Tik įsivaizduoti tegalime, kokio gražumo kadaise buvo Belvederio dvaras. Arba šis, Pauliankos dvaras:

Džiugina tai, kad tai labiau retos išimtys, nei taisyklė. Štai rokiškiečiams nenusileidžia Plungė, kurios puikus dvaras ir jo didžiulis parkas – puiki vieta paganyti akis ir pamaloninti širdį.

Štai jau keli metai su draugais ieškome tokių kampelių Lietuvoje, kurie nustebintų ir pradžiugintų. Kaskart vis sunkiau atrasti kažką naujo – visgi maža ta mūsų šalelė. Tačiau netgi po atostogų svečiose šalyse grįžus namo apima toks ramumo ir išbaigtumo jausmas – čia mano lygumos, mano paprasti žmonės ir mano šalis.

Kristina Č.

Šis tekstas - konkurso „O man Lietuvoje gražiausia“ dalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)