Pinigų kaupikai

Šio tipo žmonėms nepatinka rizikuoti investuojant ar sprendžiant dėl didelių pirkinių, jie netrokšta sukaupti didžiulių turtų.

„Paprastai kaupikai yra atsargūs, konservatyvūs pinigų tvarkytojai, - rašo Liz Koh knygoje „Your Money Personality: Unlock the Secret to a Rich and Happy Life“. - Jie susidaro griežtą biudžetą ir yra taupūs.“

Kaupikai mieliau laiko savo pinigus saugiai, pavyzdžiui, banko sąskaitoje.

Pinigų užsidirbti kaupikams pavyksta tuo atveju, jei jie uždirba didelį atlyginimą ar turi saugių lėšų. Norėdami sukaupti pinigų, šie žmonės turi išeiti iš savo komforto zonos, pasitarti su ekspertais, kiek tik galima daugiau sužinoti apie investavimą ir investicijas.

Siekėjai

Siekėjai yra iš dalies konservatyvūs, bet labai trokšta praturtėti ir prasisukti gyvenime. Jie analitiški ir atsargūs. Paprastai jie išsimokslinę ir apsiskaitę, neretai turi gerai apmokamą darbą ir ambicingų karjeros planų. Jie linkę leisti pinigus brangiems pirkiniams, tokiems kaip namai prabangiuose rajonuose, brangūs automobiliai, privačios mokyklos, dizainerių drabužiai.

Siekiant finansinės sėkmės, jiems reiktų leisti mažiau pinigų brangiems dalykams, kurie sukuria turtų iliuziją. Vietoje to protinga būtų išmokti atrodyti prabangiai neišleidžiant tam galybės pinigų ir nelendant į skolas.

Verslininkai

„Verslininkai yra tikri turtų kūrėjai, žmonės, pasirengę didelei rizikai, - teigia L. Koh. - Jiems gali pasisekti nepaisant to, kad jie neturi didelių lėšų ar gero atlyginimo.“

Taip pat labiau tikėtina, kad jie netinkamai elgsis su pinigais ar įlįs į skolas. Verslininkai linkę į kraštutinumus: vieną dieną milijonieriai, kitą dieną bankrutavę.

Siekiant finansinio saugumo, verslininkams patariama atskirti savo asmenines ir šeimos lėšas nuo skirtų verslui. Jei jie investuoja į rizikingus verslus, jiems reikia turėti planą, kada atsitraukti ir minimizuoti praradimus.

Adrenalino ieškotojai

Adrenalino ieškotojams rūpi ne tiek sukaupti turtus, jie labiau mėgaujasi finansine rizika. Jie drąsiai lošia ir pasižymi nerūpestingu požiūriu „pinigai ateina ir išeina“.

„Dažnai jie turi dideles pajamas, kurios panaudojamos trumpalaikiam pasitenkinimui, - knygoje teigia L. Koh. - Kredito kortelės visiškai išnaudojamos. Paskolos gali būti padidinamos, siekiant apmokėti atostogas.“

Šiems žmonėms reikia nustoti švaistyti pinigus ir vietoje to imti taupyti. Jiems reikia ilgalaikių investicijų ar kaupiamųjų indelių, kur jie negalėtų lengvai pasiimti pinigų ir iššvaistyti juos laikiniems malonumams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją