Netgi laisvalaikiu susipažinimas su iki tol nepažįstamais žmonėmis yra vienintelis užtikrintas būdas įgyti naujų draugų.

Visiškiems ekstravertams naujos pažintys – jaudinantis įvykis, tačiau dauguma mūsų vis tiek jaučia bent silpną nerimo dvelksmą, kai pirmą sykį susitinka su nauju žmogumi.

Visi žinome, koks svarbus pirmasis įspūdis, ir visi norime, kad nuo pat pradžių mus pamėgtų. „The Business Insider“ pateikia keletą gudrybių, padėsiančių nepažįstamiems išsyk jus pamėgti.

1. Šypsokitės!

Šypsenos svarba niekada nebus pervertinta. Kai prieiname prie nepažįstamojo nuoširdžiai šypsodamiesi, situacija tuojau pat sušvelnėja. Šypsena padeda atrodyti draugiškesniam ir betarpiškesniam.

Bendravimas tampa pozityvus, parodote, kad esate miela, draugiška asmenybė. Be to, šypsantis smegenyse išsiskiria medžiagos, dėl kurių jaučiamės laimingesni. Tokiu būdu abu pašnekovai įsitraukia į pokalbį besijausdami laimingesni ir draugiškesni.

2. Vadinkite žmones vardais

Žmonėms iš prigimties patinka girdėti savo vardą. Sužinoję žmogaus vardą, keletą sykių pavartokite jį pokalbyje. Stenkitės, kad tai skambėtų natūraliai, neperspauskite. Po keleto tokių paminėjimų pašnekovas bus draugiškesnis jūsų atžvilgiu.

Kartodamas pašnekovo vardą jo nebeužmiršite ir šitaip išvengsite gėdos, ištinkančios supainiojus vardus – tokiais atvejais ir šansai būti pamėgtam gerokai sumažėja.

3. Šiek tiek lengvabūdiškumo pralaužia ledus

Pokalbio pradžia kartais būna sudėtinga, ypač jei norite išvengti tiesiog lengvo pokalbio. Lengvas pokalbis nebūtinai yra blogai, šnekos apie orą ar neseniai vykusį renginį yra puikus būdas išsijudinti, tačiau pokalbį pradėję sąmoju, tapsite mėgstamas lengviau ir greičiau.

Nešiokitės užantyje keletą pokalbio pradžiai tinkamų pokštų, nevenkite improvizuoti. Tačiau nepersistenkite, nepaverskite viso pokalbio vien atsitiktiniais juokeliais.

4. Neužmirškite kūno kalbos

Sakoma, kad veiksmai kalba garsiau už žodžius – šiuo atveju tai tikrai tiesa. Gestai, stovėsena, poza ir kiti kūno kalbos niuansai gali nulemti, ar pašnekovas jus pamėgs, ar ne, nepriklausomai nuo to, ką sakote.

Tegul jūsų kūno kalba būna atvira: nelaikykite rankų suspaustų ar kišenėse, pasisukite ne tik galva, bet ir visu kūnu į žmogų, su kuriuo bendraujate. Ne mažiau svarbus ir akių kontaktas.

5. Gestikuliuokite

Gestikuliavimas paverčia rankas ir delnus jūsų kalbos papildytojais, pavyzdžiui, galite pabrėžti konkretaus žodžio svarbą. Tai rodo pašnekovo energiją ir entuziazmą, tad kuo gyviau kalbėsite ir gestikuliuosite, tuo pozityviau bus jums atsakyta.

Tačiau neužmirškite, kad gestikuliavimo intensyvumas ir dažnumas neturėtų peržengti proto ribų.

6. Leiskite pašnekovams kalbėti apie save

Žmonėms patinka kalbėti apie save, o ypač – apie tai, kuo jie žavisi. Nevenkite naujiems pašnekovams užduoti galybės klausimų, skatinančių pasakoti apie save.

Subtiliai palaikykite pokalbį tokia linkme, kuri atskleistų tikruosius pašnekovo gyvenimo džiaugsmus. Klausykitės dėmesingai ir nuoširdžiai klausinėkite. Jūsų pašnekovai tiesiog nušvis.

7. Kalbėkitės su visais ir nuolat

Nuoširdus kalbėjimasis nėra vienkartinis triukas, kurį galite staiga panaudoti kažką pirmąsyk sutikę. Tai įprotis, kurį reikėtų ugdyti, jis turi tapti kasdienio gyvenimo dalimi. Šnekėkitės su nepažįstamaisiais kada tik galite: autobuse, gatvėje, restorane, renginyje. Taip kalbėjimasis taps natūralia jūsų dalimi. Tai jums bus naudinga keliais aspektais. Pirma, taps lengviau prisistatyti ir palaikyti lengvą pokalbį. Šis įgūdis, kaip ir bet kuris kitas, lavinamas praktikuojantis. Antra, taip įveiksite baimes ir abejones.

Padaryti gerą pirmą įspūdį – žymiai lengviau nei gali pasirodyti. Prisiminkite: jūs naujiems žmonėms lygiai taip pat esate nepažįstamasis! Jie irgi gali panaudoti šias gudrybes, siekdami jūsų palankumo. Tad tiesiog susikoncentruokite ties tuo, ką galite kontroliuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)