Atbulinės eigos terapinį filmuką pažiūrėjo apie 40 000 kartų, žmonės tvirtina, kad jis padeda jiems atsipalaiduoti, rašo dailymail.co.uk.

Filmuko kūrėjas – Linas Lakavičius (34 m.), gyvenantis Vilniuje. Jis sukūrė ir „atbulinius“ filmukus su paprika ir su kiviu.

Filmukas – vienas iš „Wryfield Lab“ terapinių trumpų filmukų, kuriuos galima pažiūrėti interneto svetainėje „Youtube“. Kažkodėl būtent sulėtinto vaizdo filmukas su pomidoru tapo interneto sensacija – jį peržiūrėjo 39 000 kartų.

L. Lakavičius su bičiuliu turi nedidelę filmavimo studiją Vilniuje. Jis labai džiaugėsi filmuko su pomidoru sėkme, na, o pomidorą „lipdančios“ rankos – jo verslo partnerio. Apie būsimus projektus L. Lakavičius nepasakojo, tik pasakė: „Kai sukursime filmuką, jį paviešinsime.“

Jis sakė kartą netyčia perskaitęs apie autonominę sensorinę meridianinę reakciją (ASMR) – tai vadinamasis smegenų orgazmas – savotiški šiurpuliai, kylantys galvoje ir pereinantys per nugarą, kartais pasiekiantys ir galūnes. Jį taip sužavėjo ASMR filmukai, kad nutarė ir pats tokį sukurti.

„Iš karto susidomėjau. Mano darbas susijęs su video medžiagos kūrimu, beliko sukurti savo paties filmukų“, – pasakojo L. Lakavičius.

Tūkstančiai žmonių žiūrėdami jo sukurtą „pomidoro sulipdymą“ atsipalaiduoja, na, o pats sumanytojas sako, kad kurti tokius filmukus jam labai patinka.

„Mane labiausiai atpalaiduoja filmukų kūrimo procesas. Filmuoti, redaguoti – visas šis procesas mane džiugina. Man patinka tai, ką darau“, – pasakojo jis. – Kartais net nežinau, koks bus rezultatas, ar (filmukas) bus haliucionuojantis, atpalaiduojantis, ar ir toks, ir toks. Tai viena iš priežasčių, kodėl kuriu šiuos keistus video.“

Video jis nufilmuoja, suredaguoja ir įkelia į internetą per vieną dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)