Prieš šešerius metus mergaitė buvo išgabenta į ligoninę, po to kai besiruošdama į mokyklą susmuko prie namų durų. Tą kartą medikai pašnibždomis pranešė, kad gyventi Izzy‘ei liko vos kelios valandos, mat dėl meningito pradėjo stoti tuomet šešiametės mergaitės širdis, nustojo funkcionuoti ir dalis organų.
Izzy Weall
Medikams diagnozavus bakterinį meningitą, paskutinis šansas išgyventi mergaitei buvo galūnių amputacija. Nors tikimybė išgyventi buvo ir labai maža, mergaitės tėvai Oliver‘is ir Catherine‘a nusprendė rizikuoti ir būtent šis sprendimas išgelbėjo jų dukters gyvybę.
Izzy Weall
Po galūnių operacijos mergaitė dar du mėnesius praleido ligoninėje, kitus 8 mėn. invalido vežimėlyje, o jau 2011 m. jai buvo suteikti galūnių protezai.
Penkerius metus mergaitė mokėsi iš naujo vaikščioti, kai galiausiai apstulbino ne tik tėvus, draugus, mokytojus ir medikus, bet ir įkvėpė tūkstančius jaunų žmonių, laimėdama šuolių ant batuto nacionalinį čempionatą.
Izzy Weall
Kai niekas nebetikėjo, kad mergaitė išgyvens, ji įrodė visam pasauliui, kad negalia tikrai nėra stabdis svajonių siekime.