„Svarbu nepamiršti, kad plaukų būklė yra ir bendros sveikatos rodiklis. Jei plaukai slenka labai intensyviai ir ilgai, nepaisant visų pastangų juos prižiūrint, skilinėja, veliasi, lūžinėja, kuo skubiau apsilankykite pas savo šeimos gydytoją, nes tai gali būti vienas iš ligos simptomų“,- sako „Eurovaistinės“ farmacininkė Roberta Janulytė.

Vaistininkė pataria bent kartą per savaitę palepinti savo garbanas kauke. „Ją galite įsigyti parduotuvėse ar vaistinėse arba pasigaminti patys. Svarbiausia, kad tokioje kaukėje būtų kuo daugiau maistingų medžiagų ir aktyvių komponentų - proteinų, kurie atstato plauko struktūrą ( namų salygomis ruošiant kaukę dėkite kiaušinį arba pilno riebumo jogurtą), aliejų, kurie minkština plaukus ir suteikia jiems spindesio - tinkamiausi simonsidijų (jojoba), kokosų, makadamijų, arganų, eterinių aliejų, kurie aktyvina galvos kraujotaką ir stiprina plaukų šaknis - levandų, pipirmėčių, rozmarinų, kedrų, cinamono. Pastarąjį naudokite saikingai, kad nenudegintumėte ir nesudirgintumėte odos“,- vardija specialistė.

Farmacininkės teigimu, puikus kondicionierius gaminant kaukes namuose yra medus, tik nelaikykite tokios kaukes per ilgai, kad medus nesukietėtų, nes bus sunku sulipusius plaukus išplauti, jų neišpešant. Ypač nualintus ir pažeistus plaukus patartina lepinti kaukėmis prieš kiekvieną plovimą, bet patartina rinktis arba profesionalias dermataloginės kosmetikos priemones arba masažus su šiltais aliejais. Eksperimentai namuose, ypač jei plaukai buvo šviesinti arba chemiškai sušukuoti, gali ne tik nepadėti, bet ir pakenkti.

Pateikiame tris lengvai namuose pagaminamas kaukes plaukams.

1. Kaukė iš svogūnų laiškų

Niekam ne paslaptis, kad svogūnai labai sveika plaukams. Jie stiprina plaukų šaknis ir spartina jų augimą, tačiau dėl siaubingo kvapo mažai kas ryžtasi darytis svogūnų kaukes. Svogūno galvą pakeiskite svogūno laiškais. Vitaminų juose ne mažiau, o kvapas gerokai silpnesnis – jie labiau kvepia žaluma, o ne svogūnais.

Kaukei naudokite tik žalius laiškus. Kelis svogūno laiškus sutrinkite į košelę, kad išsiskirtų sultys. Košelę įtrinkite į plaukų šaknis, galvą apsukite plastikiniu maišeliu, o ant jo – frotinį rankšluostį. Po valandos kaukę išskalaukite, o plaukus ištrinkite šampūnu. Ši kaukė tinka visų tipų plaukams.

2. Kaukė iš uogų

Vasarą riebaluoti linkę plaukai riebaluojasi dar greičiau, todėl tokiems plaukams vieną ar du kartus per savaitę patariama daryti kaukę iš rūgščių uogų. Sutrinkite kelias prinokusias braškes ir saują juodųjų serbentų (galima ir ne visai prinokusių). Į uogų masę įkrėskite 1 valg. šaukštą rūgščios grietinės arba rūgpienio ir išmaišykite.

Mišiniu ištepkite galvos odą ir plaukus prie jos. Užsidėkite dušo kepuraitę. Po 20 min. kaukę nuplaukite, o plaukus ištrinkite šampūnu. Kaukė labai gerai sugeria riebalų perteklių. Tačiau šviesiaplaukės turėtų būti atsargios – prinokę serbentai gali nudažyti plaukus.

3. Agurkų kaukė

Vasaros kaitros perdžiovintiems plaukams reikalingas papildomas drėkinimas, todėl vasarą patartina kartą per savaitę daryti šviežių agurkų kaukę. Nulupkite vieną agurką ir sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite su 1 arb. šaukšteliu medaus bei 1 arb. šaukšteliu augalinio aliejaus ir ištepkite sausus plaukus.

Užsidėkite dušo kepuraitę arba apsukite galvą plastikiniu maišeliu. Po 30 min. nuplaukite masę ir ištrinkite plaukus šampūnu. Kaukė ne tik gerai drėkina plaukus, bet ir padaro juos glotnesnius bei suteikia žvilgesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją