Tatuiruotė atsirado pirmykštėje - bendruomeninėje santvarkoje. Tai buvo ne tik papuošimas, bet ir genties, giminės įstatymas, nurodė jos savininko socialinę priklausomybę ir turėjo magišką jėgą. Tatuiruočių magiją naudojo ne tik “laukiniai”. XVIII - XIX amžiuje britų jūreiviai ant savo nugarų vaizduodavo didžiulius kryžius su nukryžiuotu Kristumi tikėdamiesi, kad tai juos apsaugos nuo kūno bausmių. O arabų talismanu buvo laikoma tatuiruotė su citatomis iš Korano.

Šiandien stebimas šio pomėgio atgimimas, ypač tarpe moterų, reguliariai lankančių sporto klubus. Juk tatuiruotė ant pasitempusio, liekno, įdegusio kūno atrodo nuostabiai!

Technika

Prieš tatuiruotės darymo seanso pradžią meistras bendrauja su klientu, pagal katalogus parenka paveikslėlį ir, remdamasis lankytojo pageidavimais, pats daro eskizą. Po to piešinys padaromas ant kalkės ir per specialų kopijuojamąjį popierių - ant kūno.

Meistrai tatuiruotes atlieka specialiomis mašinėlėmis - rotorinėmis arba elektromagnetinėmis. Pastarosios tobulesnės, nes jų pagalba galima padaryti sudėtingus piešinius su ištušavimu. Plonutė adata, kuri juda labai greitai, į odą prasiskverbia 0,1- 0,2 mm. Tačiau tai skausminga ir kiekvienas tai ištveria skirtingai. Beje, labai skausmingos yra tatuiruotės ant šono, pilvo, stuburo, sėdmenų, pažastyse ir intymiose vietose.

Kalbant apie riziką sveikatai, tai atliekant tatuiruotę yra galimybė užsikrėsti hepatito C virusu. Kad tai neįvyktų, meistras tatuiruotes turi atlikti vienkartinėmis adatomis su vienkartinėmis pirštinėmis, prieš tai mašinėlę išvalęs antiseptiniu tirpalu.

Priežiūra

Tam tikrą laiką oda aplink piešinį bus paraudusi ir gali net truputį peršėti. Maždaug penkias dienas tatuiruotę reikia tepti antiseptinėmis priemonėmis, po to - drėkinamuoju kremu. Dvi savaites geriau nebūti saulėje, nesimaudyti vonioje ir neplaukioti atviruose vandens telkiniuose. Ir pasistenkite sumažinti krūvį treniruoklių salėje.

Tarnavimo trukmė

Jeigu piešinys atliktas gerai, laikui bėgant jis beveik nekeičia formos, išskyrus tuos atvejus, kai moteris labai storėja arba liesėja. Daug kas priklauso ir nuo kūno dalies, kurioje yra tatuiruotė. Pavyzdžiui, meistrai moterims nerekomenduoja puošti sėdmenų. Net jaunoms merginoms gali atsirasti celiulitas, kuris stipriai deformuos piešinį.

Krūtinė ir pilvas taip pat rizikos zonos. Negimdžiusioms moterims ant jų daryti tatuiruotę - tikra beprotybė. Tačiau, jei jūs vis tik nusprendėte padaryti tatuiruotę kūno dalyje, linkusioje keistis su amžiumi - prižiūrėkite ją ir darykite stiprinančius fizinius pratimus.

Kad laikui bėgant piešinys nebluktų, kuo mažiau jį laikykite saulėje ir būtinai tepkite apsauginiu kremu. Juk išblunka ne tik audinio spalvos: juoda gali tapti mėlyna, balta visai pranykti.

Pašalinimas

Visiškai pašalinti tatuiruotę galima tik lazerio pagalba. Spindulys pramuša kapsulę su dažais ir išardo pigmentą, kuris po to pranyksta kapiliaruose. Tai įvyksta ne iš karto, o per keletą seansų. Operacija gali tęstis pusmetį ir reikalauja solidžių piniginių įnašų. Be to, piešinio pašalinimas - gerokai skausmingesnis procesas, nei jo padarymas, ir būna atvejų, kai tatuiruotės vietoje lieka randas.

Tačiau tatuiruotė turi ir savų pliusų: kartais ji daroma, norint paslėpti randą arba odos dėmę.

Pasirinkdami piešinio spalvą atminkite, kad mėlynos arba juodos spalvos tatuiruotės lengviau pašalinamos, nei, sakysim, geltonos arba žalios. Juodas pigmentas reaguoja į visą lazerio bangų spektrą, kai tuo tarpu žalia - tik pasirinktinai, kas ir apsunkina jos pašalinimą.

Kada negalima daryti tatuiruotės:

Kritinėmis dienomis - piešinys gali stipriau “kraujuoti”;
Jei peršalote ir pakilusi temperatūra;
Jei turite odos problemų;
Sergant diabetu ir kitomis kraujo ligomis;
Sergant širdies ligomis (sunkiai pakeliamas skausmas).

Populiariausi šio sezono piešiniai

Katės ir visi kačių šeimos atstovai visuomet buvo moterų mylimi. Augalai ir gėlės džiugina akį, nes yra harmonijos ir grožio simboliai. Paukščiai, ypač rojaus, neša laisvę. Drugeliai įkūnija atgimimą, o driežai ir drakonai - išmintį. Tačiau, renkantis piešinį, derėtų nepamiršti, kad jis gali rimtai įtakoti jūsų gyvenimą. Ne veltui tatuiruotė anksčiau tarnavo kaip apsauga.

Tačiau dabar išaiškinti simbolius imasi ne visi. Juk bet koks gyvūnas arba ženklas kiekvienoje šalyje gali turėti skirtingą reikšmę. Tatuiruočių meistrai sutaria vieningai tik vienu atveju: derėtų vengti bet kokios magiškos simbolikos, pavyzdžiui, pentagramų, religinių ir satanistinių simbolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją