Lankantiems sporto klubą treneriai gali ne tik parodyti, kaip taisyklingai atlikti pratimus, bet ir patarti, kaip sveikai ir gardžiai pasilepinti prieš ar po treniruotės.

Tarptautinius įvertinimus pelnę treneriai naujausiais treniruočių programų „receptais“ sporto mėgėjus bei profesionalus stebins rugsėjo 26 d. organizuojamame renginyje „Nike“ Treniruočių diena. Įkvėpta „Impuls“, rašoma pranešime spaudai.

Belaukdami šios sporto fiestos, jie dalinasi savo mėgstamų sveikų ir skanių patiekalų receptais. Galbūt kuris nors iš jų pakuždės idėją sveikesniems pusryčiams, pietums ar vakarienei.

Žuvimi įdarytas avokadas pagal trenerį Ralfą Upmans

Profesionalus „TRX Suspension“ ir „Resistance“ treniruočių treneris, „Pavigym“ ir „Escape Fitness“ stilių instruktorius, dviejų knygų apie sveiką gyvenseną autorius latvis R. Upmans jau po mėnesio Lietuvoje pristatys išskirtines „Blast“ ir TRX funkcines treniruotes.

Prieš jas, kaip ir bet kurias kitas treniruotes, patartina bent porą valandų nevalgyti, tačiau pasportavus treneris kviečia save palepinti sveiku ir skaniu patiekalu. Šiam reikalui puikiai tiks jo siūlomas žuvimi įdarytas avokadas.

Ingredientai (4 asmenims):

Avokadai (4 vnt.)
Bet kokia balta rūkyta žuvis (300 g)
Maži kapariai (20 vnt.)
Turkiškas jogurtas (2 valgomieji šaukštai)
Vienos citrinos sultys
Sauja šviežių krapų
Druska (pagal skonį)
Agurkas (1 vnt.)

300 gramų rūkytos baltos žuvies supjaustyti gabalėliais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Susmulkinti agurką. Perpjauti avokadą per pusę, išimti kauliuką ir atsargiai išsemti minkštimą, o tada jį sutrinti šakute. Sumaišyti agurko gabalėlius su avokado minkštimu, žuvimi, tuomet įdėti šiek tiek turkiško jogurto ir kaparių. Įdaryti abi avokado puses šia mase ir pagardinti šviežiais krapais. Tą patį padaryti su kitais avokadais.

Cukinijų lazanija su kalakutienos padažu pagal trenerę Sandra Raju

Profesionali trenerė iš Estijos S. Raju, 7 metus treniravusi ir vadovavusi geriausiai Baltijos šalių sirgalių šokėjų komandai „TTÜ Tantsutüdrukud“ („TTÜ šokėjos“), kviečia pasikrauti energijos ne tik sporto aikštelėje, bet ir mėgaujantis maisto gaminimu virtuvėje. Ji siūlo išmėginti unikalų cukinijų lazanijos su kalakutienos padažu receptą.

Ingredientai (8 asmenims):

Griežinėliais supjaustytos didelės cukinijos (2-3 vnt.)
Alyvuogių aliejus (1 arbatinis šaukštelis)
Česnakas (3 skiltelės, susmulkintos)
Geltonas svogūnas (1 vnt., susmulkintas)
Liesa malta kalakutiena (500 g)
Pomidorų padažas (250 g)
Smulkinti pomidorai (250 g)
Švieži arba džiovinti raudonėliai
Smulkinti bazilikai (sauja)
Smulkintos petražolės (sauja)
Raudonųjų pipirų dribsniai (pagal poreikį)
Druska ir pipirai (pagal skonį)
Rikotos sūris (200 g)
Kiaušinis (1 vnt.)
Parmezano sūris (200 g)
Neriebus mocarelos sūris (200 g)
Raudonas arba žalias pipiras (pagal poreikį)

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Uždėkite supjaustytas cukinijas ant nelimpančiu purškiamu kepimo aliejumi padengto kepimo popieriaus, įtrinkite druska ir pakepinkite orkaitėje 15-20 minučių, kol nusausės.

Kol kepa cukinijos, pagaminkite padažą. Pakaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinio karščio ugnies. Įdėkite česnaką, svogūnus ir pipirus bei kepkite kelias minutes, kol svogūnai taps permatomais ir pakvips česnaku. Įdėkite kalakutieną ir kepkite, kol ji nebebus rožinė. Įdėkite pomidorų padažą, smulkintus pomidorus, raudonėlius, baziliką, petražoles ir kelis žiupsnelius raudonojo pipiro dribsnių. Sudėkite viską į puodą ir pavirkite ant mažos ugnies 25-30 minučių, kol padažas sutirštės. Užberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

Nuimkite puodą nuo ugnies. Sumaišykite kiaušinį, rikotą ir parmezano sūrį. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Įdėkite į šį mišinį šiek tiek atvėsusio mėsos padažo ir išmaišykite. Lazanijai paskleiskite pusę kalakutienos padažo ant kepimo indo. Ant viršaus lygiai dėkite cukinijos gabalėlius, supilkite pusę rikotos mikstūros, užbarstykite pusę mocarelos sūrio. Uždenkite folija ir kepkite 30-40 minučių. Tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių.

Varškės apkepas su grikiais ir abrikosais pagal Zumbos instruktorę Sigitą Jančauskaitę

Grupinių užsiėmimų instruktorė, „Zumba Fitness“, „Zumba Jr“, „Zumba Kids“ ir „Zumba Gold“ treniruočių licencijuota trenerė S. Jančauskaitė pristato originalų apkepo su grikiais receptą. Po nuotaikingos ir smagios Zumbos treniruotės, paremtos Lotynų Amerikos, Ispanijos ir Afrikos muzikos ritmais bei šokių judesiais, toks maistingas ir gardus apkepas padės dar labiau džiaugtis gyvenimu!

Ingredientai:

1 pakelis virtų grikių kruopų
Varškė (200 g)
Natūralus jogurtas (125 ml)
Kiaušiniai (2 vnt.)
Bananas (1 vnt.)
Cinamonas (1 žiupsnelis)
Vanilės ekstraktas (keli lašai)
Džiovinti abrikosai (1 sauja)
Druska (1 žiupsnelis)

Abrikosus užpilti karštu vandeniu ir palikti brinkti. Kiaušinius išplakti su druska, cinamonu ir vanilės ekstraktu. Sutrinti prinokusį bananą. Į plakinį sudėti varškę, jogurtą ir gerai sumaišyti. Suberti pjaustytus abrikosus. Į grikių košę sudėti varškės masę, gerai išmaišyti, suversti į kepimo formą (ištepus ją sviestu arba paklojus kepimo popierių) ir 25-30 min. kepti 180 °С orkaitėje. Apkepą skanauti atvėsintą.

Riešutų pieno ir bananų tirštasis kokteilis pagal sporto akademijos įkūrėją Igną Bakėjų

Per renginį I. Bakėjus pažada atskleisti, kaip naudojant „Max Interval Training“ metodiką ir dirbant su savo kūno svoriu per trumpą laiką pasiekti puikių rezultatų. Po jo vedamos „Insanity“ treniruotės tikrai norėsis sočiai atsigerti ir gerai užkąsti. Treneris rekomenduoja išmėginti šį gardaus tiršto kokteilio receptą, kuris puikiai tiks jėgoms po treniruotės atgauti.

Ingredientai:

Saulėgrąžų daigai (sauja)
Bananai (3 vnt.)
Vanduo
Kanapių baltymų milteliai (3 valgomieji šaukštai)
Riešutų pienas
Žalios datulės (4 vnt.)

Visai dienai energijos suteikiančio kokteilio paruošimas itin paprastas – tiesiog susmulkinkite bananus ir datules, sudėkite visus ingredientus į smulkintuvą ir malkite apie 20 sekundžių. Lengva ir skanu!

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)