Natūralios lietuviškos kosmetikos gamintojos „Ambroozija“ kūrėja Jurgita Sėjūnaitė pamokys pasigaminti patiems namuose maitinantį kūno kremą su apelsinais ir gardenijomis.

Gaivinantis, purus, maitinantis, švelniai kvepiantis, greitai įsigeriantis kūno kremas. Tinka tepti ne tik kūną, bet ir sausėjančias rankas bei veidą. Minkština sausą odą, apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio.

1. Du valgomus šaukštus sviestmedžio (apie 20-25 g) išsukame iki purios masės. Kad procesas būtų lengvesnis ir greitesnis, sviestmedį galima šiek tiek pašildyti (neištirpdyti).
2. Į sviestmedį pilame arbatinį šaukštelį (5 ml) pasirinkto nerafinuoto, šalto spaudimo aliejaus - puikiai tiks makadamijų riešutų (bet gali būti ir bet kuris kitas, kurį tuo metu turite - alyvuogių, sezamų, migdolų ir kiti). Masę gerai išsukame. Jei norime turtingesnio kremo, galima įpilti dar papildomai 5 ml kitokio aliejaus.

3. Į sviestmedį įpilame arbatinį šaukštelį (5 ml) Damaskinės rožės hidrolato. Gali būti ir kitas, kurį tuo metu turite, ar net distiliuotas vanduo (vanduo iš krano ar mineralinis vanduo netinka). Masę gerai išsukame. Jei norite lengvesnio, labiau drėkinančio ir greičiau susigeriančio kremo, hidrolato galite pilti ir daugiau (10-15 ml).

4. Į paruoštą masę įdedame Monoi Gardenijų ištraukos kokosų aliejuje. Ji suteiks nuostabaus kvapo kremui ir papildomos drėgmės odai.
5. Paskutinius lašiname eterinius aliejus. Puikiai tiks pora lašų cinamono lapų, apelsinų, bergamočių eteriniai aliejai. Gali būti ir kitokie Jūsų pamėgti kvapai.

6. Visą masę dar kartą gerai išsukame ir sudedame į tamsaus stiklo indelį. Laikome šaldytuve. Kremą sunaudoti reikėtų per savaitę. Įlašinus kelis lašus konservanto, galiojimas prasitęsia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)