Apie naujausias kosmetikos pasaulio inovacijas bei madas pasakoja natūralios kosmetikos kompanijos UAB „Elais“ direktorė Rūta Monkevičiūtė, žinių pasisėmusi iš Kasmetinės natūralios kosmetikos konferencijos lektorių.

Natūralios kosmetikos bumas

„Tarptautinėse natūralios kosmetikos konferencijose jau kelerius metus netyla kalbos apie natūralios kosmetikos renesansą. Pasirodo, natūralios sudėties veido ir kūno priežiūros priemonės priimtinos vis daugiau pasaulio moterų. Nors šių priemonių teikiamas rezultatas matomas ilgalaikėje perspektyvoje, įvertinamas jų gydomasis, tonizuojantis ir prevencinis poveikis. Pasak pasaulio moterų, natūrali kosmetika padeda atskleisti ir išlaikyti natūralų grožį, tuo tarpu cheminė suteikia greitą rezultatą, tačiau jos žala neatperka momentinio pasitenkinimo”, - teigė R. Monkevičiūtė.

Ji papasakojo, kad šiuo metu Europoje natūralumas yra mada numeris vienas, vyrauja tikras natūralios kosmetikos bumas. Taigi, labai svarbu domėtis natūralios kosmetikos gamintojų reputacija, sudedamųjų medžiagų kilme, gamybos procesais, sudėtimi, kilus abejonėms paprašyti sertifikatų.

„Europoje gausu kosmetikos gamintojų, kurie neva siūlo natūralią kosmetiką, vis tik, kol natūralios kosmetikos etalonų ir žinomų prekių ženklų - vos keli, derėtų atsakingai domėtis produkcijos kokybe ir kilme. Svarbiausia, išaiškinti natūralių ingredientų pasirinktoje kosmetikoje procentą. Kuo jis artimesnis 100 proc. tuo kosmetika kokybiškesnė”, - sakė R. Monkevičiūtė.

Odos balinimas

Tarp Europos kosmetikos ekspertų gausu futurologų, kurie kasmet dalijasi įžvalgomis, kaip keisis kosmetikos pramonė ateinančiais dešimtmečiais. Manoma, kad senėjimą stabdančias grožio priemones keis odos balinimo paslaugos, kurios padės panaikinti arba paslėpti senatvės požymius - senatvines dėmeles ant rankų, dekoltė, nugaros.

„Nuo senovės žinoma, kad senatvinių dėmelių priežastis - žalingas aplinkos poveikis, lėtėjantys odos atsinaujinimo procesai. Manoma, kad šiuos amžiaus ženklus galima maskuoti, balinant kaklo, rankų, smilkinių, skruostų odą. Jau dabar atliekamos odos balinimo procedūros, tačiau ateityje tai taps bene kiekvienos moters grožio ritualu. Daug diskutuojama ir apie tai, jog gausu natūralių odą balinančių ir nuo žalingo aplinkos poveikio apsaugančių priemonių - kokoso aliejų, kokoso pieno preparatų, gėlių hidrolantų, riešutų pienelių. Šias priemones naudojant reguliariai cheminį odos balinimą galima atitolinti neribotam laikui”, - pasakojo R. Monkevičiūtė.

Makiažas ne veidui, o kūnui

Veido makiažas ateityje taps juokingu įpročiu. Žadama, kad natūralumas visiškai užkariaus moterų simpatijas. Vis tik makiažas savo reikšmės nepraras, tačiau keisis jo paskirtis. Manoma, kad ilgainiui neatsiejama vyresnių moterų grožio ritualų dalimi taps kojų, rankų odos makiažas, kuris padės maskuoti ne tik mažas raukšleles ar senatvines dėmeles, tačiau ir skutimo, depiliacijos, epiliacijos paliktus randelius.

Klijai krūtims

Ne, ateityje mums neteks prisiklijuoti didesnių krūtų, tačiau teks specialiais klijais patempti krūtinės odą, kad krūtys atrodytų stangresnės, pakilusios. Tikriausiai dabar jau suprantate, kam bus naudojamas viso kūno makiažas? Klijais patemptas kūno dalis teks užmaskuoti, kad nesimatytų sukietėjusių klijų kontūrų…

Kosmetika drabužiuose ir papuošaluose

Išradėjai jau dabar kuria drabužių audinius ir papuošalus, kurie atliktų daugiau nei vieną funkciją. T. y. ne tik pridengtų kūną, tačiau ir maitintų, gydytų odą, veiktų kaip antiperspirantas, padengtų odą blizgiomis, šviesą atspindinčiomis detalėmis arba maskuotų jos trūkumus, kad nusirengus kūnas atrodytų tobulas…

Išmaniosios technologijos

Neįtikėtina, tačiau ateityje mūsų grožio priemonės mąstys už mus. Jos prisitaikys prie mūsų odos tono, jos paryškins mūsų skruostus natūraliu tik mūsų veidui būdingu raudoniu, jos gydys aknę ar pasirodžius saulei, išskirs ultravioletinius spindulius blokuojančias daleles.

Belieka tik sveikai gyventi, natūraliai puoštis ir sulaukti jau tokios netolimos ateities!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)