Nors kai kurių augalų žievelės dalis ir suvartojame, kitų, pavyzdžiui, banano žievės nevalgome. Šiame straipsnyje pateiksime kelis būdus, kaip galite gauti naudos sveikatai iš banano žievės.

Nors daugelis to ir nežino, banano žievė yra labai maistinga dėl joje esančių B, C ir K vitaminų, taip pat tokių mineralų, kaip kalis ir geležis.

Gerina virškinimo sistemos darbą

Banano žievelė kuo puikiausiai kovoja su vidurių užkietėjimu, suteikdama mums skaidulų, pravalančių žarnas ir veikiančių kaip natūrali detoksikacija.

Viskas, ką turite padaryti – tai suvalgyti truputėlį banano žievės. Galite pradėti valgydami po nedaug ir pamažu didindami kiekius.

Malšina galvos skausmą

Norėdami sumažinti galvos skausmą, bananą galite vartoti išoriškai. Prigulkite, išverskite banano žievę ir užsidėkite ant kaktos. Palaikykite 15 minučių. Kad geriau priglustų, galite naudoti tvarstį ar juostelę. Po kelių minučių skausmas dings.

Naudinga akims

Norite naudos akims? Banano žievės turėtumėte valgyti bent kartą per dieną. Ši žievė akims naudinga dėl joje esančio beta karotino ir vitamino A, apsaugančio tinklainę.

Mažina blogojo cholesterolio lygį

Dideli kalio kiekiai, esantys banano žievės vidinėje pusėje, padeda prasivalyti arterijoms, sumažina cholesterolio kiekį ir užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms.

Gerina odos būklę

Banano žievė skirta gydyti pažeistą odą. Pavyzdžiui, jei susitrenkėte kurią nors kūno dalį, ant jos turėtumėte uždėti išverstą banano žievę ir palikti visai dienai pritvirtinę tvarsčiu.

Be to, jei turite problemų dėl psoriazės, banano žieve galite sumažinti sausumą ir niežėjimą paveiktose zonose. O geriausia psioriazės pažeistą odą banano žievės vidine dalimi patrinti bent kelis kartus per dieną.Taip pat turėtumėte elgtis ir jei jus kankina aknė.

Baiminatės, kad banano žievė kieta ir šiek tiek karti? Kad ji taptų priimtinesnio skonio, galima jos įmaišyti į tirštąjį kokteilį arba pakaitinti – pakepinti ar pavirti ją bent 10 minučių. Žievės skaidulos dėl karščio suskyla, todėl ji suminkštėja, tampa lengviau kramtoma bei virškinama. Be to, kuo labiau prinoksta bananas, tuo plonesnė ir saldesnė pasidaro jo žievė. Taip yra todėl, kad augalai nokdami išskiria etilenu vadinamą hormoną.

Tačiau nepamirškite – prieš valgant ar naudojant žievę svarbu gerai ją nuplauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)