Valanti kaukė
: 5 arbatinius šaukštelius medaus sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos, masę masažuodamos užtepkite ant veido ir po 10- 15 minučių nuplaukite dideliu kiekiu šilto vandens.

Meduje esančių komponentų ir priešuždegiminių savybių dėka maitinamosios kaukės su medumi duoda puikų efektą. Štai keli tokių kaukių receptai.

1. Į 2- 3 valgomuosius šaukštus medaus įdėkite kelis sutrintus barkūno žiedus. Masę užtepkite ant veido, kaklo, pečių, krūtinės ir palikite 15 minučių, po to nuplaukite šiltu vandeniu.

2. 2- 3 valgomuosius šaukštus medaus sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu žuvų taukų. Gerai padeda nuo blogai gyjančių randų, inkštirinio bėrimo, egzemos. Kaukę laikykite ant odos uždegiminių vietų 15- 20 minučių.

3. Iš medaus ir kvietinių miltų padarykite paplotėlį, uždėkite jį ant odos kaip kompresą. Laikykite ne mažiau nei 20 minučių.

4. Odą labai gerai veikia ir vietinės medaus vonios: virintame vandenyje paruoškite 30 procentų medaus tirpalą (temperatūra ne aukštesnė, nei 32° C) ir 30 minučių uždėkite ant veido ir kaklo kompresą arba raištį, suvilgytą šiuo tirpalu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją