Priemonės, skirtos riebios odos priežiūrai, gausiai putoja, juose gausu dezinfekuojančių ir negyvas ląsteles pašalinančių medžiagų. Normaliai ir mišriai odai būtini švelniai valantys ir tonizuojantys bei drėkinantys komponentai. O į priemonių, skirtų sausai odai, sudėtį įeina didelis kiekis aliejų ir raminančių medžiagų.

Visas šias priemones rankose būtina patrinti, kad jos suputotų ir tik po to praustis. Jeigu preparatą užtepsite tiesiai ant odos, net ir drėgnos, jis pradės ardyti apsauginį odos sluoksnį ir išprovokuos odos nusilpimą ir suerzinimą.

Kosmetinės taisyklės kategoriškos: jeigu ant priemonės nenurodyta, kad ji praėjusi oftalmologinę kontrolę, tai jos negalima naudoti akių srityje. Oda aplink akis ypatingai jautri ir dauguma valomųjų komponentų sukelia jos suerzinimą. Dėl to makiažo nuėmimui nuo šios jautrios zonos egzistuoja specialūs plovikliai. Jų sudėtyje nėra riebalų, jie greitai tirpdo makiažą, suteikia komforto pojūtį ir ramina vokų odą. Šių priemonių PH atitinka ašarų rūgštingumą ir todėl netgi pakliuvę į akis, šie plovikliai nesukelia nemalonių pojūčių.

Vandeniui atsparių tušų valymui egzistuoja specialūs preparatai. Jų sudėtyje yra lakiųjų polimerų, kurie primena mikroskopinį tinklą, panašų į “korį”, kuris pagauna ir pašalina makiažo daleles. Daugelis valiklių vandeniui atspariam tušui yra dvifaziai. Viršutinė jų dalis nuvalo makiažą, o apatinė – minkština ir ramina. Prieš naudojimą šias priemones reikia suplakti iki vientisumo.

Ką daryti, kai nėra nei noro, nei laiko ilgai ir pagal visas taisykles valyti veidą, tuo labiau, kai ant jo beveik nėra makiažo?

Šiuolaikinės technologijos leido sukurti iš esmės unikalius kosmetinio pienelio, toniko ir akių valiklio derinius. Tai – taip vadinamos priemonės “trys viename”. Jas patogu naudoti keliaujant, būnant svečiuose ir tuomet, kai neturite jėgų pilnaverčiam makiažo nuvalymui. Jų vandeninė tekstūra garantuoja, kad nesusidarys riebi plėvelė, hipoalergetinė sudėtis nesukelia akių sudirginimo, o valomosios tokių preparatų savybės vertos didžiausių pagyrų. Vos du trys lengvi prisilietimai vatos tamponėliu ir operacija baigta.

Vienu iš greito makiažo nuėmimo variantų yra valomosios servetėlės. Atsiradusios ne taip jau ir seniai, savo kompaktiškumo ir praktiškumo dėka susilaukė didelio populiarumo. Sudrėkintos specialia emulsija, kurios formulė “trys viename”, valomosios servetėlės labai sėkmingai nuo viso veido ir akių nuvalo makiažą ir tuo pat metu tonizuoja odą.

Tokių servetėlių medžiaga susideda iš išoriškai minkštų ir švelnių audinių, kurie švelniai slysta odos paviršiumi nesukeldami nė mažiausio diskomforto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją