Pasirodo, aukšta oro temperatūra, ultravioletinių spindulių perteklius ir iš šviežių vaisių bei daržovių organizmo gaunami vitaminai išprovokuoja galingą hormonų antplūdį.

Staigus klimato pasikeitimas tiesiog „sprogdina“ žmogaus libido ir nepalieka jokių galimybių likti abejingam kūniškiems malonumams. Kitaip tariant, tai vien tik fiziologija ir jokio sveiko proto.

Labai karšta

Meilės žaidimų aukštoje temperatūroje neigiama pusė – didelis krūvis širdžiai, o tai kartais netgi kelia širdies priepuolio riziką. Medikams atlikus ne vieną eksperimentą buvo nustatyta, kad kraujo spaudimas intymių santykių metu esant karštai oro temperatūrai pakyla 30 vienetų, o vėsioje aplinkoje – 10 vienetų. Be to, stipriai susitraukia kraujagyslės ir tirštėja kraujas.

Negana to, mylintis 32 laipsnių Celsijaus karštyje pulsas gali padažnėti iki 200 dūžių per minutę! Toks dažnas širdies plakimas, švelniai tariant, nėra visiškai nekaltas dalykas. Ką daryti, jeigu vasaros ir meilės laikas sutapo?

Patarimas. Puiki išeitis – atsiduoti kūniškiems malonumams vėlai naktį po vėsaus dušo arba po juo. Būtent tokį intymaus pasitenkinimo būdą rekomenduoja medikai. Vis dėlto nepamirškite, kad vėsus dušo vanduo kūną atvėsina tik iš išorės, „nepasiekdamas“ vidaus organų. Todėl įkaitus netgi vandenyje pernelyg aktyvūs seksualiniai žaidimai nerekomenduojami.

Smėlio audra

Seksas tiesiog pliaže išties neįprastas potyris! Saulė, bangų mūša, lengvas vėjelis... Kita vertus, tai gali sukelti išties „deginančių“ pojūčių, jeigu nugarą brūžina aštrūs įkaitę akmenys ar visur, kur tik gali, lenda smėliukas.

Patarimas. Optimalus sprendimas – pasiekti savo viešbučio numerį. Jeigu tiek kantrybės nebeturite, pasinaudokite persirengimo kabina ar gultu. Nėra ir vieno, ir kito? Pasiklokite rankšluostį ar bent jau drabužius ir pasistenkite neperžengti pakloto ribų.

Aplink vanduo!

Pagal Archimedo dėsnį, vanduo sumažina svorį. Žinoma, tai pliusas. Dar vienas intymių santykių jūroje ar vandenyne privalumas – toks seksas įmanomas bet kuriuo paros metu ir susiklosčius bet kokioms aplinkybėms. Virš vandens jūs tiesiog apsikabinę, o po juo – aistrų audra. Deja, ir čia be minusų neapsieisite...

Didžiausias sekso vandenyje trūkumas – jūros vanduo gali išplauti natūralias makšties gleivinės išskyras, todėl gali sudirgti jos sienelės. Kitaip tariant, teoriškai gilus įsiskverbimas turėtų įvykti sausumoje, o paskui jau reiktų nerti į bangas. Bet sutikite, tai utopija...

Patarimas. Prisiminkite ir tai, kad jūros vanduo – ne kontraceptikas, veikiau jau atvirkščiai, vandenyje visada lengviau pastoti. Jūros vanduo taip pat nepajėgus sunaikinti visų jame esančių ligas sukeliančių bakterijų, vadinasi, išlieka rizika vietoj malonumo gauti nemalonų „siurprizą“.