Vengti juoktis buvo normalu

Živilės Kaunietės dantys buvo silpni ir pageltę, didžiausia jos svajonė buvo turėti gražią šypseną. „Dabar jaučiuosi nuostabiai, tik dar reikia išmokti šypsotis, ko anksčiau vengdavau. Pirmą kartą išvydus rezultatą įspūdis buvo neapsakomai malonus, nesitikėjau, kad mano dantukai gali taip atrodyti, o ir iš aplinkinių sulaukiu tik teigiamų atsiliepimų. Didelis ačiū specialistams, suteikusiems galimybę plačiai šypsotis“, – finaliniu rezultatu džiaugėsi Živilė.
Protezuojanti odontologė Ingrida Žiugždaitė džiaugėsi, kad viską, kas buvo suplanuota gydymo plano sudarymo pradžioje, pavyko įgyvendinti. Anksčiau nekokybiškai sugydyti priekinių dantų kanalai buvo pergydyti, dantų sutvirtinimui buvo cementuoti stiklo pluošto kaiščiai, kurie sumažino šaknies lūžio riziką.
„Pacientė pageidavo ilgalaikio ir natūralaus rezultato, jos netenkino netaisyklinga priekinių dantų padėtis. Dabar dantys atrodo natūraliai, nesiskiria nuo kitų, šalia esančių sveikų dantų. Živilės šypsena tapo harmoningesnė, neįgudusi akis neatskirtų, kad šie dantys buvo protezuoti – toks ir yra estetinio protezavimo tikslas“, – kalbėjo I. Žiugždaitė.
Pritaikant prie dantų formos, spalvos ir skaidrumo, buvo pagaminti 4 stiklo keramikos vainikėliai. Ši ličio disilikato stiklo keramika yra keturis kartus kietesnė nei įprasta keramika ir dvigubai kietesnė už kitas bemetales keramikas. Protezuojant šia keramika išgaunamas nepriekaištingas tikslumas ir estetika. Dabar Živilei rekomenduojama naktimis nešioti apsauginę dantų kapą, jai taip pat būtinas kasmetinis profilaktinis dantų patikrinimas ir burnos higiena.

Dar didesnė euforija – matant ir jaučiant rezultatus

Vilijos Piragytės svajonė buvo tobulai balti dantukai ir raudonas lūpdažis. „Neapsakoma! Šie gydytojai daro stebuklus! Rezultatai pranoko visus lūkesčius, jaučiuosi tarsi turėdama naujus dantis. Šis projektas paskatino mane dar labiau rūpintis dantukais, atsirado nauji jų priežiūros įpročiai. Dabar galiu dažytis kokiu tik noriu ryškiu lūpdažiu, išryškinančiu dantų baltumą. Holivudinės šypsenos svajonė tapo realybe“, – krykštavo Vilija.
Gydytoja odontologė Rūta Abloževičienė atliko merginai burnos higieną, dantų balinimą, priekinių dantų kontūravimą ir poliravimą, pakeitė visas senas ir nudilusias plombas, atstatė sąkandžio aukštį, o burnos chirurgas Eugenijus Čiuplevičius Vilijai greitai, lengvai ir be skausmo pašalino protinius dantis. Taip pat merginai buvo siūloma laminatėmis koreguoti iltinių dantų formą, tačiau Vilija šia galimybe nesinaudojo – savi dantukai jai arčiau širdies.
„Pacientė buvo labai patenkinta, išmoko dantis prižiūrėti tinkamai, įvertinti realią situaciją – kada jau reikia kreiptis į specialistus. Jos gydymas jau baigtas, rekomendavome jai reguliariai tikrintis dantis ir kasmet atlikti burnos higieną“, – pasakojo R. Abloževičienė.

Kabes demonstruoja išdidžiai

Nuo pat pradžių ir portalo skaitytojų, ir pačios klinikos „Grožio chirurgija“ specialistų favorite tapusi Kristina Kupčinskienė galutinius gydymo rezultatus matys tik po daugiau nei metų.

„Plačiai visiems šypsausi ir net nemanau slėpti savo kabių. Suvokimas, kad svajonė turėti lygius dantis pildosi, mano gyvenimą pripildė tokio pozityvo, kad kiekvieną rytą pasitinku su didžiausiu džiaugsmu. Vykstantys rezultatai pranoko lūkesčius – specialistų parinktos kabės yra patogios ir estetiškos, anksčiau rytais vargindavęs žandikaulio nutirpimas, dėl nakties metu vienas į kitą besiremiančių dantų, dingo. Esu labai dėkinga gydytojams“, – su šiluma apie klinikos gydytojus kalbėjo Kristina.

Daugiausią laimėtoją gydęs ortodontas Arūnas Vasiliauskas sako, kad Kristinos gydymas tęsis ilgiau nei metus. „Optimaliam funkciniam ir estetiniam rezultatui pasiekti buvo pasirinktos beligatūrinės estetinės kabės. Suaugusiam pacientui visuomet stengiamės išsaugoti natūralią šypseną. Kristinai buvo rekomenduotas ortodontinis gydymas dėl blogo sąkandžio. Vaikystėje ji nešiojo plokšteles, ortodontiniu tikslu buvo šalinti du viršutiniai dantys, tačiau sąkandis išliko gilus“, – situaciją komentvo A. Vasiliauskas.

Kristina džiaugėsi, kad anksčiau bendraujant su nepažįstamais žmonėmis jie vis kreipdavo žvilgsnį į jos dantis – tai erzindavo ir keldavo nepatogumo jausmą. Dabar bendraudama su kitais ji plačiai šypsosi, visi mato kabes ir… žiūri į akis. Kristinai tai teikia tvirtumo ir pasitikėjimo savimi jausmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)