Apelsinų sultys taip pat yra antikancerogeninė medžiaga, atlieka onkologinių ligų profilaktikos funkciją.

Praėjusiojo amžiaus viduryje amerikiečių mokslininkai atliko tyrimus ir, gavę įtikinamą teigiamą rezultatą, pasiūlė vyriausybei surengti apelsinų sulčių reklaminę kampaniją, kas ir buvo padaryta. Greičiausiai daugelis esate skaitę knygose arba matėte filmuose, kad kone visi amerikiečiai rytais geria apelsinų sultis.

Greipfrutų sultys

Ramina nervus ir padeda esant nemigai. Taip pat padeda atsikratyti nereikalingo svorio ir normalizuoja kraujo spaudimą.

Granatų sultys

Yra geriausia priemonė esant mažakraujystei, padeda atsistatyti organizmui po ligų, operacijų, netekus jėgų. Jos dažnai naudojamos kaip bendra stiprinamoji priemonė. Granatų sultis būtinai reikia skiesti vandeniu.

Obuolių sultys

Geras pagalbininkas tiems, kurie nori išsaugoti liekną figūrą. Dietologai rekomenduoja gerti jas esant nutukimui ir diabetui. Obuolių sultys padeda esant širdies ir kraujagyslių sistemos susirgimams, kepenų, inkstų, sąnarių ligoms.

Ananasų sultys

Visi girdėjo, kad šiose sultyse yra bromelino, kuris padeda organizmui deginti nereikalingus riebalus ir jaunina organizmą. Ananasų sultys teigiamai veikia kepenis ir inkstus.

Citrinų sultys

Rekomenduojama vartoti peršalus, esant aterosklerozei, skrandžio ir žarnyno sutrikimams, karštinei. Citrinų sultis reikia būtinai skiesti vandeniu bent per pusę, bet dažniausiai viena dalis citrinų sulčių atskiedžiama dviem dalimis virinto vandens. Išoriškai citrinų sultys naudojamos esant grybeliniams odos susirgimams.

Imbiero sultys

Vartojamos peršalus, esant mažakraujystei, vidurių užkietėjimui.

Kopūstų sultys

Dažniausiai geriamos organizmo valymui, kraujagyslių stiprinimui. Jos normalizuoja riebalų apykaitą ir yra skiriamos esant nutukimui, taip pat - esant virškinamojo trakto susirgimams.

Burokėlių sultys

Neretai jos vadinamos moteriško grožio sultimis. Jose gausu vitaminų ir mikroelementų, jos jaunina ir valo organizmą, gerina kraujo sudėtį, normalizuoja kraujo spaudimą. Naudingos esant mažakraujystei, širdies ir kraujagyslių susirgimams, virškinamojo trakto ligoms. Tačiau burokėlių sultis reikia gerti nedidelėmis dozėmis po vieną valgomąjį šaukštą su vandeniu, o geriausia - su morkų sultimis.

Morkų sultys

Atkuria jėgas po ligų, padeda esant mažakraujystei, pasitarnauja onkologinei profilaktikai, gerina regėjimą, padeda susidoroti su dideliu fiziniu ir protiniu krūviu. Morkų mėgėjos džiaugiasi lygia, ilgai nesenstančia oda ir spindinčiomis akimis. Jos beveik niekada neperšąla ir visada puikios nuotaikos.

Pomidorų sultys

Jose gausu vitaminų ir mikroelementų, stiprina imunitetą, aktyviai lėtina senėjimą ir padeda sublogti.

Visas sultis galima naudoti kosmetikos priemonėse. Atskiestos vandeniu per pusę, jos tiks bet kokiam odos tipui. Apsitrynimas sultimis jaunina odą, ją stangrina, lygina smulkias raukšleles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)