Jonažolių tinktūros nauda

Sveikos gyvensenos žinovė Nijolė Degutienė sako, kad Jonažolių tinktūra gydo trišakio nervo uždegimą, neuralginius skausmus, padeda nuo nervų ligų, nervų uždegimų, neurozių, nemigos ir nusilpus nervų sistemai.

Tinktūrą pasigaminame patys: pusę litro degtinės užpilame ant saulėtą dieną surinktų dviejų rieškučių jonažolės žiedų. Tada pastatome uždarytą indą trims savaitėms į šiltą vietą, kasdien pavartome. Šia tinktūra kasdien triname skaudamą vietą, geriame po 10-15 lašų su valgomuoju šaukštu vandens. Pasigaminame ir jonažolių aliejų - iki viršaus užpildome indelį jonažolių žiedais, nuskintais saulėtą dieną ir užpilame sezamo aliejumi. Laikome kelias savaites, kol įgyja raudoną spalvą. Jonažolių aliejus naudojamas sėdimojo nervo gydymui, skaudamoms nuo nervų uždegimo vietoms trinti.

Nervinius sutrikimus pagydys raktažolė ir vaistinė veronika

Įvairiausius nervinius sutrikimus, nuo kurių išsenkama iki nemigos, labai sėkmingai išgydo raktažolių arbata. Prie jos galima pridėti apynių spurgų, jonažolių, valerijonų šaknų, levandų žiedų. Labai paprasta ir visiems žinoma pievų pakraščių žolelė - vaistinė veronika - ypač padeda nuo nervingumo, sukelto psichinės įtampos. Puodelis vakarais prieš miegą daro stebuklus. Kai įtemptai ir ilgai dirbame, daromės labai neramūs ir dirglūs - galva tiesiog plyšta. Ši arbata ne tik ramina, bet ir pašalina svaigulį, kuris gali būti atsiradęs nuo per didelio veiklos krūvio. Kai rašau 6-8 valandas, visada išgeriu puodelį veronikos ir labai ryškiai pajuntu momentinį įtampos atslūgimą. Išbandžiau daug priemonių - veronika veikia geriausiai.

Atsipalaiduoti padės čiobrelių vonia

Kai neįmanoma likti ramiu ir susikaupusiu, tada nėra geresnės priemonės, nei čiobrelių vonia. Iš vakaro užpilame 200 g džiovintų žolelių šaltu vandeniu, o kitą dieną pašildome iki 40 laipsnių ir įpilame į šiltą vonią. Pagulėti joje reikia 20 minučių, neapsemiant širdies ploto. Nuo nervinio dirglumo padės ne tik čiobrelių vonia, bet ir šalavijų. Dvi dideles saujas šviežių šalavijų paruošiame lygiai taip pat, kaip čiobrelių.

Nuo rankų ir kojų nervų uždegimų paprastai per kartą išgydo vonia su kraujažolių nuoviru. Sergant nervų uždegimu labai veiksminga yra dilgėlių arbata, o kai yra sėdmens, kryžmens, rankų ar kojų nervų uždegimai, pabraukome tas vietas šviežia dilgėle po 2 kartus porą kartų per dieną.

Ką sveikos gyvensenos žinovė rekomenduoja sergantiems depresija?

Depresija yra liga, kai trūksta serotonino. Tada gerai valgyti produktų, turinčių medžiagų - vitaminų B6, B12, aminorūgšties triptofano - padedančių pasigaminti serotoninui. Tokie produktai yra mėsa, žuvis, paukštiena, bananai, bulvės, riešutai, kiaušinai, moliūgų sėklos. Labai padeda jonažolių arbata, 2 kartus per dieną po puodelį.

Dažna nervingumo ir depresijų priežastis yra nesveiki inkstai. Be dilgėlių ir kraujažolių arbatos, reikia gerti ir dirvinių asiūklių arbatą - rytais ir vakarais po puodelį. Ypatingai gerai paveikia asiūklių sėdimoji vonia - 100 g asiūklių nakčiai užpilami šaltu vandeniu, kitą dieną pakaitinama iki užvirimo ir supilama į vonios vandenį. Svarbiausia, kad apsemtų inkstus. Pabūname vonioje 20 minučių, po to nenusišluosčius apsisupame chalatu ir būtinai pagulime vieną valandą. Nuo dirvinių asiūklių vonios praeina daug negalavimų, nes inkstų ligos yra daugelio skaudulių priežastis.

Daugiau skaitykite portale vitaminai.lt