Ir gerai, jei ateis, nes liga ši klastinga. Žmonės gali ilgai ir neįtarti, jog serga.

Chlamidiozė - tai dažniausias bakterinis venerinis susirgimas. Kasmet pasaulyje fiksuojama keli milijonai šios ligos atvejų. Ligos klasta ta, kad ji gali niekaip nepasireikšti ilgą laiką. Žmonės serga chlamidioze ir to nė neįtaria.

Chlamidiozė perduodama iš žmogaus žmogui lytiniu keliu ir gali sukelti pačias įvairiausias komplikacijas, jei nėra gydoma.

Pagrindinė komplikacija moterims - nevaisingumas. Liga pažeidžia gimdos kaklelį ir vystosi gimdoje bei kiaušidėse. Tai sukelia dubens organų uždegimą. Toks uždegimas sukelia skausmus pilvo apačioje ir nemalonius pojūčius sekso metu. Kai chlamidiozės sukėlėjai prasiskverbia į kiaušintakius, ant jų susiformuoja randai, dėl to kiaušialąstės negali judėti gimdos latakais.

Dar kita komplikacija - negimdinio nėštumo rizika. Chlamidioze gali užsikrėsti net kūdikis, jei serga mama. Naujagimiams chlamidiozė sukelia ištisą virtinę ligų, pavyzdžiui, konjunktyvitą ir pneumoniją. Taigi nėščiosioms reikia būtinai pasitikrinti dėl šios ligos.

Vyrams chlamidiozė retai sukelia komplikacijas, tačiau gali sukelti antsėklidžių užkrėtimą, pasireiškiantį patinimais ir skausmais.

Atsitiktinio sekso kaina

Pagrindinis rizikos veiksnys - tai nesaugus seksas ir netvarkingi lytiniai santykiai. Tai tinka ir kalbant apie daugumą kitų venerinių ligų. Norite sirgti chlamidioze - pamirškite prezervatyvus.

Kaip mes jau kalbėjome, chlamidiozė vystosi be simptomų. Jei simptomai yra, vyrams tai - peršėjimas šlapinantis, moterims - kraujingos išskyros iš makšties. Tačiau šie simptomai būdingi ir daugeliui kitų ligų, taigi negalima vienareikšmiškai jų traktuoti kaip chlamidiozės požymio.

Gydymas

Specialistai rekomenduoja visoms seksualiai aktyvioms moterims kasmet pasitikrinti dėl chlamidiozės, nepaisant to, ar yra simptomų, ar ne. Tai padės išvengti komplikacijų.

Ligą gali parodyti paprasta šlapimo analizė arba eilinis ginekologinis patikrinimas. Chlamidiozė gydoma vaistais, tačiau ligos atveju svarbu gydyti ne tik ligonį, bet ir jo partnerį ar partnerius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją