Aerobiniai pratimai skatina riebalus deginančių enzimų augimą, taigi, tikimybė, kad sudeginsite daugiau riebalų, išauga net ir tuo atveju, kai sėdite nieko neveikdami. Kitais tariant, asmuo, turintis tvirtą ir standų kūną, sudegina daugiau riebalų net ir ilsėdamasis, nei nutukęs žmogus.

Kas yra tie enzimai, ir kaip jie veikia?

Enzimai yra specialūs protonai, kurie padeda jūsų kūne vykti biocheminėms reakcijoms. Kai kurie enzimai yra specialiai skirti riebalų deginimui, kiti degina cukrų. Kai atliekate nesunkius pratimus, didžiausią darbą atlieka riebalus deginantys enzimai. Kai treniruojatės sunkiai, kai vos atgaunate kvapą, tuomet veikia cukrų deginantys enzimai. Jie yra tarsi darbo sąjungos. Riebalus deginančių enzimų sąjunga sako: “žinoma, mes deginsime riebalus tol, kol tu mums duosi pakankamai deguonies. Nėra deguonies – nėra darbo!” Ir jie pradeda streiką.

Enzimai, priklausantys riebalus deginančiai sąjungai, iš esmės yra tingūs. Jie ne tik pradeda streikuoti, jei jūs treniruojatės per sunkiai, jie taip pat nedirba, kai jūs visiškai nesitreniruojate. Jei ištisus mėnesius nesitreniruojate, riebalus deginančių enzimų skaičius sumažėja. Tai reiškia, kad tie pratimai, kurie anksčiau jums buvo paprasti ir jūsų neišvargindavo, dabar jums gali būti per intensyvūs; jūs daug greičiau uždusite nei anksčiau. Tai taip pat reiškia, kad prarandate savo riebalų deginimo potencialą.

Jei praradote savo gebėjimą deginti riebalus, nes ilgą laiką nesitreniravote, turite surasti būdą, kuriuo priverstumėte riebalus deginančių enzimų sąjungą sukurti naujų enzimų. Norėdami tai padaryti, turite priversti juos dirbti, o jiems darbas reiškia aerobinius pratimus. Jūs turite atlikti daugybę nesunkių pratimų, nuo kurių greitai neuždūstate.

Riebalus deginantys enzimai veiks tol, kol tieksite jiems pakankamai deguonies. Tačiau jiems dirbti nepatinka. Atminkite, kad jie yra labai tingūs. Jie skundžiasi: “tu kas dieną bėgioji! Bet kodėl tu nebėgi pakankamai greitai, kad vietoj mūsų pradėtų dirbti cukrų deginantys enzimai? Mums reikia daugiau darbuotojų.” Taigi, kad riebalus deginantiems enzimams reiktų dirbti mažiau, jūsų raumenys “pasamdo” naujų riebalus deginančių enzimų. Kai padaugės šių enzimų skaičius, pastebėsite, kad galite treniruotis ilgiau, sunkiau ir ilgiau neuždusti.

Kai galite sunkiau treniruotis neuždusdami, reikš, kad deginate daugiau riebalų. Ir svarbiausia tai, kad tuo pačiu gaminate papildomus riebalus deginančius enzimus ir taip pamažu savo kūną paverčiate riebalus deginančia mašina. Jūs tampate geresniu riebalų degintoju!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją