Bronzantas arba bronzinė pudra pagyvina veido odos spalvą ir suteikia jai skaistumo bei natūraliai atrodančios švelniai saulėje įdegusios odos efektą. Jis taip pat suvienodina veido ir kaklo odos atspalvį bei tinka veido bruožų kontūravimui.

Šių produktų būna įvairių: kreminės (kreminiai), gelinės konsistencijos, skysti, skirti ne tik veidui, bet ir kūnui. Sausos konsistencijos yra kompaktinės, presuotos, degtos, birios pudros. Jos būna matinės, satininio spindesio ir su blizgiomis dalelėmis.

Kaip išsirinkti tinkamiausią sau bronzatą, pataria „Bikor Egipto žemė“ specialistė Irma Vrublevska.

Nuo ko pradėti?

Svarbiausia – spalva

Turbūt daugeliui jau nėra paslaptis, jog gerai parinktas atspalvis ir tinkamas produkto padengimas daro stebuklus. Tačiau kaip bronzantas iš tikrųjų atrodys ant veido odos priklauso nuo atspalvio (šiltas jis ar šaltas), produkto sudedamųjų dalių ir jo išbaigtumo (matinis, satininio spindesio ar su blizgiomis dalelėmis) bei panaudoto bronzanto kiekio.

Nesvarbu, kokį naudosime – kreminį bronzantą ar bronzinę pudrą – oda pirmiausia turi būti tam paruošta. Sudrėkinkite ją kremu. Jei veido oda riebi, reikėtų naudoti jai tinkančią makiažo bazę ar kremą, skirtą riebiai odai.

Renkantis spalvą, būtina nepriekaištingai pažinti savo odą. Jos atspalvis – šiltas ar šaltas?

Ant šviesios šalto tipo odos visi šilti bronzanto atspalviai (plytos, apelsino, ochros (rusvai gelsva)) atrodys nenatūraliai. Todėl šiam odos tipui geriausiai tiks šaltai rudi atspalviai. Bronzinės pudros neturi labai šaltų atspalvių, bet kartais nedideli skirtumai labai daug reiškia.

Šilto odos tipo savininkėms reikia ieškoti bronzanto, kuris suteiktų odai natūralų saulės įdegio atspalvį. Tinkamiausi bus su apelsino, persiko ar raudonos spalvos pigmentais.

Reikia saugotis ir per tamsių atspalvių. Bronzantas turi būti 3-4 tonais tamsesnis už mūsų odą, bet neturi atrodyti tamsiau, negu vasaros saulės įdegis. Tačiau jeigu visgi įsigijote per tamsų produktą, situaciją galima taisyti teptuko pagalba maišant bronzantą su šviesesne pudra.

O štai blizgūs bronzantai turi mažas, žvilgančias, šviesą atspindinčias daleles. Jų atspalvis taip pat yra svarbus, nes privalo tikti prie veido odos spalvinio tipo. Jei esate šalto „Snieguolės“ tipo, tai dalelės turi būti šviesios, šaltesnės, sidabrinės, pereinančios į šaltą švytintį rožinį atspalvį. Jei odos spalvinis tipas šiltas arba neutralus, galima rinktis su aukso arba kūno spalvos dalelėmis.

Kaip atrodyti dar natūraliau? Norint nuolat būti subtiliai įdegusia nebūtina prisipirkti galybę priemonių. Esti tokių produktų, kurie patys prisitaiko prie esamo odos atspalvio, o kuo daugiau jų sluoksnių padengsite, tuo labiau įdegusios įvaizdį sukursite. Galite patamsinti savo odą net iki devynių kartų.

Pasirinkite platų, purų, geriausiai – natūralaus ožkos plauko pudrai skirtą teptuką.

Nuo ko pradėti?

Pirmiausia odą palepinkite kremu. Tada padenkite visą veidą kremine pudra (jei oda lygi, tai nebūtina). Po to plonyčiu sluoksniu užtepkite birios ar kompaktinės – ji nepriekaištingai sutvirtins prieš tai naudotą kreminę. Tada, kai jau kreminė pudra užtepta, ateina laikas ir bronzanto darbui. Pirmas jo sluoksnis suvienodina veido odos spalvą.

Paskirstykite bronzantą lengvais, lygiais sluoksniais, tada švelniai palieskite pudros paviršių teptuku. Tuomet padenkite produktu labiausiai saulės pasiekiamas vietas: sukamaisiais judesiais neskubėdami pirmiausia lytėkite kaktą, skruostus, žandikaulio liniją.

Pagrindinis kontūravimo principas yra tas, kad šviesi spalva bruožus optiškai iškelia ir išryškina, tamsi – sumažina bei paslepia. Todėl vietas, kurias norite paslėpti arba susiaurinti, „apdovanokite“ bronzantu, o šviesą atspindinčia pudra tas, į kurias norite atkreipti dėmesį.

Teigiamą rezultatą pasieksite naudodami tą bronzantą, kuris tinka Jūsų odai arba prisitaiko prie jos spalvos. Būtina prisiminti, kad juo kaktą dengti reikia prie pat plaukų augimo linijos, kaklą, dekoltė zoną bei ausis dengiame labai švelniai, lengvai, produktu šiek tiek palepiname ir nosies galiuką.

Jei rytais, labai skubant, Jus supa blogas apšvietimas, galite panaudoti per daug produkto ir padengti odą netolygiai. Dirbtinė šviesa neparodo mūsų klaidų ir vėliau natūralioje dienos šviesoje realybė gali būti nemaloni. Vadovaukitės posakiu „mažiau yra daugiau“: kuomet teptuku paimate per daug produkto, galite atrodyti itin tamsiai. Geriau naudoti mažesnį kiekį ir palaipsniui išgauti norimą efektą.

„Labai svarbu žinoti, kad norint išgauti natūralų įdegio efektą reikia taisyklingai naudoti bronzantus. Įsivaizduokite, kad Jūsų veidas yra drobė, produktas – akvarelė, o natūralaus plauko teptukas – piešimo įrankis. Tuomet kiekvieno ryto makiažo seansas bus daug malonesnis – tarsi nepakartojamo, tobulo Jūsų portreto tapymas“,- teigia specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)