Danguolės, Juozo, Andriaus Vasiliauskų knygoje „Ilgo gyvenimo paslaptys“ pateikiama daug naudingų patarimų, kaip padėti sau ir vaikams peršalus.

Česnakas - natūralus antibiotikas. Gerkite liepžiedžių arbatos su medumi, medetkų arbatos.

Sloguodami suvilgykite vatos gabalėlį svogūnų sultyse, įkišę į nosies šnerves palaikykite 10-15 minučių. Procedūrą kartokite 3-4 kartus per dieną.

Rytų medicina kvėpavimo takams ir plaučių ligoms gydyti naudoja vaistažoles, akupresūrą, akupunktūrą ir kvėpavimo gimnastiką. Kai susergate, svarbu gerti daug skysčių.

Jei karščiuojate

Karštis didina organizmo pasipriešinimą ir skatina medžiagų apykaitą. Vaikų organizmas nesunkiai ištveria 39-40 laipsnių karštį, o suaugusiesiems, ypač vyresnio amžiaus, toks karštis gali būti pavojingas sveikatai.

Pakilus aukštai temperatūrai, reikia naudoti temperatūrą mažinančias priemones, pvz., kompresus. Gerkite prakaitavimą skatinančias arbatas. Karščiui kylant, jaučiamės blogai, skaudą galvą ar net pilvą, o rankos ir pėdos būna vėsios. Vėsi oda - tai požymis, kad temperatūra dar kyla. Tuo metu ligonį reikia šiltai apkloti. Reikėtų gerti liepžiedžių arbatos: 1-2 arbatinius šaukštelius liepžiedžių užplikyti verdančiu vandeniu, uždengus palaikyti. Gerti 3-5 kartus per dieną po puodelį.

Jei skauda gerklę

Kad gerklės neskaudėtų, gerkite vitamino C, šviežiai spaustų citrinų sulčių ir vandenyje ištirpinto medaus, gerkite čiobrelių arbatos.

Gerklų ligos gydomos inhaliacijomis. Garais kvėpuokite 2 kartus per dieną. Į vandenį galite pilti ramunėlių, sodos, valgomosios druskos.

Daugiau skaitykite portale vitaminai.lt