Įprotis kūprintis gali tapti dvigubos pasmakrės atsiradimo priežastimi. Kūprintis, jei tokio įpročio nėra nuo paauglystės, pradedama, pavyzdžiui, iškrypus stuburui arba dėl to, kad silpni nugaros raumenys.

Dviguba pasmakrė atsiranda ir tiems, kurie vaikšto nuleidę galvą, miega ant aukštų pagalvių arba mėgsta skaityti lovoje.

Sulaukus 45-erių dviguba pasmakrė gali atsirasti ir idealios laikysenos moterims, ypač jeigu jos staiga priaugo svorio. Tai vertinama kaip nemaloni senėjimo proceso dalis.

Tačiau tai nereiškia, kad išeities nėra. Dvigubos pasmakrės galima atsikratyti į savo dienotvarkę įtraukus specialią rytinę procedūrą. Rankšluostį reikia sumirkyti žolelių nuovire arba druskos tirpale, susukti ir juo plekšnoti pasmakrę. Tai daroma paėmus rankšluostį už abiejų galų taip, kad pasmakrėje esantis rankšluosčio vidurys šiek tiek išsilenktų.

Staiga įtempiant rankšluostį, jis tekštelės pasmakrę. Žolelių nuovirui tinka ramunėlės, mėtos, šalavijas, liepžiedžiai. Kitąsyk masažui galima naudoti druskos tirpale suvilgytą rankšluostį. Tinka jūros arba paprasta juoduota druska - į litrą vandens dėti valgomąjį šaukštą druskos. Jei oda sausa, tirpalas turėtų būti kambario temperatūros, o jei oda riebi ar normali, galima kaitalioti šiltą ir šaltą.

Pasmakrę gerai veikia balzamai ir kremai, kurių sudėtyje yra propolio, nes jis padeda normalizuoti medžiagų apykaitą, deginti riebalus, aktyvuoja kraujo cirkuliaciją ir taip atstato odos stangrumą. Yra ir specialiai pasmakrei skirtų kosmetikos priemonių, kurios aktyviai veikia odos stangrumą ir tuo pat metu ją maitina.

Kraštutiniu atveju galima kreiptis į plastikos chirurgus, kurie pašalins riebalus iš pasmakrės. Tačiau po tokios operacijos būtinai reikės laikytis dietos. Be to, po operacijos net tris savaites reikės prilaikyti pasmakrę specialiu raiščiu, kad oda nenukartų.