Tiesa, nerimauti nederėtų – nedelsdami galėsite suvartoti gyvybiškai svarbią rytinę kofeino dozę, rašo purewow.com.

1. Gerina medžiagų apykaitą

Apie 650 ml išgerto vandens medžiagų apykaitą paspartina net 30 proc. Taigi didelė stiklinė vandens, išgerta tuščiu skrandžiu, padeda tinkamai paruošti virškinamąjį traktą dienos pradžiai.

2. Slopina rėmenį ir virškinimo sutrikimus

Jei dieną pradėsite nuo rytinės stiklinės vandens, iš stemplės pašalinsite visas maistines rūgštis, sukilusias jums miegant. Be to, nuplausite ir ant dantų susikaupusias rūgštis.

3. Apsaugo nuo inkstų akmenų

Dienos pradžia su stikline vandens itin svarbi šlapime esančioms medžiagoms, iš kurių susiformuoja akmenys inkstuose, skiesti. Vis tik specialistai primena, kad per dieną vandens išgerti derėtų bent 2 litrus, nes tik tokiu atveju visos šios organizmui žalingomis galinčios tapti medžiagos bus neutralizuotos.

4. Apsaugo nuo galvos skausmų

Dehidratacija – viena iš esminių galvos skausmų atsiradimo priežasčių. Stiklinė vandens rytais – tai priemonė, patikimai apsaugosianti nuo šių nemalonių pojūčių. Dar svarbu nepamiršti apie vandenį ir dienai įsibėgėjus.

5. Padeda iš organizmo pašalinti toksinus

Rytinė vandens stiklinė užtikrina tinkamą skysčių balansą plonajame žarnyne. Gerdami vandenį spartinate šlapimo išsiskyrimą, o tai savo ruožtu padeda pašalinti iš organizmo daugiau toksinų.

6. Sureguliuoja virškinimą

Tuščiu skrandžiu išgerta rytinė vandens stiklinė padeda reguliuoti virškinimą, o tai savo ruožtu užtikriną sklandų ir reguliarų tuštinimąsi.

7. Apsaugo nuo ligų

Norėdami išvengti peršalimo ligų ir gripo turite skirti dėmesio limfinei sistemai, kuri glaudžiai susijusi su imunitetu. Kitaip tariant, būtina šiai sistemai suteikti pakankamą drėgmės kiekį. Ryte išgerta stiklinė vandens turės teigiamo poveikio virškinimui ir užtikrins tinkamą ir efektyvų drenažą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)