Aerobiniai pratimai – apšilkite kaip paprastoje programoje. Tuomet padidinkite aukšto intensyvumo kardio - vaskuliarinį darbą nuo 8 iki 18 minučių. Greitį iki sustojimo lėtinkite 2 minutes.

Viso kūno tonizavimas – prie savo kasdieninių pratimų pridėkite dar penkis pratimus su papildomais raumenų tempimo pratimais. Taip priauginsite daugiau raumenų audinio, sudeginsite daugiau kalorijų ir greičiau sulieknėsite.

Celiulito panaikinimo papildomo plano pratimai

Sukimasis ant kamuolio

Atsisėskite ant pratimams skirto kamuolio taip, kad pėdos remtųsi į grindis, o keliai būtų pečių plotyje. Atsilenkite atgal (kamuolys šiek tiek pariedės į priekį) taip, kad jūsų užpakalis ir nugaros apačia spaustų kamuolį. Sutraukite savo pilvo raumenis, keletą centimetrų pakelkite savo pečius. Keletą sekundžių išbūkite tokioje padėtyje ir sugrįžkite į pradinę padėtį.

Kamuolio tempimas: pradėkite tokioje pat padėtyje kaip ir sukimosi ant kamuolio pratimo metu. Rankas padėkite už galvos ir atpalaiduokite visą kūną, kad jis tarsi apgaubtų kamuolį. Tempimą turėtumėte jausti nugaros srityje ties pažastimis.

Krūtinės kėlimas

Atsigulkite ant grindų veidu į grindis ir rankas padėkite po smakru. Maždaug 12-15 centimetrų nuo grindų atkelkite savo galvą, krūtinę ir rankas. Pabūkite tokioje padėtyje kelias sekundes ir sugrįžkite į pradinę padėtį.

Tempimas spaudžiant kelius: atsigulkite ant grindų ant nugaros, rankomis apkabinkite savo kelius ir priglauskite juos prie krūtinės (rankas laikykite už šlaunų) ir lėtai pakelkite galvą link kelių.

Krūtinės presas

Gulėdama ant grindų, laikykite svarmenis už galų taip, kad jie būtų šiek tiek virš krūtinės; jūsų alkūnės turėtų būti atsikišusios. Stumkite svarmenis į viršų ištiesdama rankas. Palaikykite ir nuleiskite.

Tempimas lenkiant krūtinę: rankas padėkite ant stalo ir pasilenkite ties klubais. Lėtai nuleiskite galvą tarp rankų taip, kad jūsų krūtinė būtų lygiagrečioje grindims padėtyje.

Irklavimas sėdint

Atsisėskite ant grindų taip, kad jūsų nugara būtų tiesi, kojos ištiestos į priekį, o keliai šiek tiek sulenkti. Ties pėdų skliautais suriškite pratimams skirtą juostą. Galus laikykite rankose, delnus atsukite vieną į kitą. Rankos turi būti atpalaiduotos, o juosta – įtempta, tačiau nestipriai. Suglauskite mentes ir patraukite rankas atgal, kol jos atsidurs padėtyje sulenktos 90 laipsnių kampu, o viršutinė rankos dalis bus priglausta prie šonų. Pabūkite keletą sekundžių tokioje padėtyje ir sugrįžkite į pradinę.

Viršutinės nugaros dalies tempimas: abi rankas ištieskite prieš save ir suglauskite rankų pirštų galiukus. Spausdama delnus išrieskite nugarą.

Pečių presas

Paimkite į rankas svarmenis, pakelkite juos iki pečių lygio, o delnus atsukite į vidų. Suspauskite svarmenis tiesiai sau virš galvos. Palaikykite ir sugrįžkite į pradinę padėtį.

Pečių raumenų tempimas: kaire ranka sugriebkite savo dešinę alkūnę ir dešinę ranką patraukite link krūtinės. Pečius laikykite nuleistus. Sukeiskite rankas vietomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją