Jos gerina koncentraciją, apsaugo nuo atminties praradimo ir net sumažina alkoholio kiekį kraujyje, teigia Australijos mokslininkai. Kriaušės taip pat sumažina žmogaus jautrumą šviesai ir garsui. Mokslininkai išyrė tik azijinę kriaušę, tačiau planuoja ištirti ir kitų rūšių kriaušes, kad sužinotų, ar ir Vakaruose auginamos kriaušės pasižymi tokiomis pat savybėmis.

Australijos vyriausybės mokslinių tyrimų organizacijos CISRO užsakytame tyrime išsiaiškinta, kad norint sumažinti pagirių simptomus, prieš vartojant alkoholį, reikia suvalgyti kriaušę arba išgerti 220 ml kriaušių sulčių. Tyrimui vadovavusi Manny Noakes pasakė, kad tyrimo tikslas buvo patikrinti teoriją, ar azijinės kriaušės iš tiesų veikia pagrindinius enzimus, dalyvaujančius alkoholio apykaitoje.

„Azijinė kriaušė gerokai sumažino pagirių simptomus, palyginus su rezultatais, gautais placebą vartojusioje grupėje. Labiausiai sumažėjo simptomas „sunku susikaupti“. Šis poveikis pastebėtas tik jei kriaušės buvo vartojamos prieš alkoholį. Nėra įrodymų, kad suvalgius kriaušę po išgertuvių galima išvengti pagirių. Ir atminkite, kad patikimiausias būdas išvengti pagirių – apskritai negerti alkoholio“, – sakė M. Noakes.

Pasak mokslininkės, tyrėjai planuoja atlikti daugiau tyrimų ir patikrinti, ar ir kitų rūšių kriaušės palengvina pagirias.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)