Na, nebent tik tai, kad saulė ir linksmybės turi šalutinį poveikį. Ir jis atsispindi mūsų odoje.

Gydytoja dermatologė dr. Rūta Gancevičienė tikina, kad odai įtaką daro viskas: mityba, miegas, aplinka, emocijos.

„Svarbu odą reguliariai prižiūrėti. Labai svarbu prausti veidą kasdien, taip pat pasirūpinti odos drėkinimu, tam kad ji turėtų puikias apsaugines savybes. Išsausėjusi oda yra linkusi į įvairius susirgimus. Taip pat yra būtina apsaugoti odą, pirmiausia – nuo ultravioletinių spindulių, žiemą – nuo šalčio.

Be to, svarbus šveitimas – ląsteles, kurios jau atgyveno būtų gerai nuvalyti nuo odos paviršiaus. Plauti ir drėkinti odą rekomenduojama kasdien, o šveisti – kartą į savaitę“, – pataria dermatologė.

3 minučių taisyklė

Ji pataria, kad drėkinant odą reikėtų žinoti 3 minučių taisyklę. Tepti drėkinančias kosmetikos priemones rekomenduojama tuoj pat po prausimosi, kol oda dar drėgna.

Gydytoja taip pat pataria nepersistengti.

„Moterys kartais naudoja per daug priemonių: prausimą, tonizavimą, papildomą kosmetikos nuvalymą, tepa daugybę dalykų. To yra per daug, oda pasimeta, nebežino, ką daryti, gali atsirasti įvairių bėrimų ar kitokių problemų. Yra ir tokių, kurios nieko nedaro, ir sako „man taip yra gerai“, o tada ateina į kliniką dėl per anksti susenusios odos ar greit atsiradusios pigmentacijos, paraudimų, kurių neturėtų būti. Viskas vien dėl to, kad neprižiūri, savo odos „nemyli“, – sako R. Gancevičienė.

Purewow.com pateikia kelis patarimus, kaip net ir vasarą išsaugoti skaisčią ir gražią odą.

Prakaituokite

Prakaitas padeda išvalyti užsikimšusias poras. Tik labai svarbu kuo greičiau nusivalyti ar nusiprausti, kol prakaitas nenudžiuvo ir poros vėl neužsikimšo. Pasportavus būtina iškart nusimaudyti po dušu, bet jei neturite laiko ar galimybių, bent jau nuvalykite veidą drėgna servetėle.

Nepersistenkite prausdamos veidą

Sunku vasarą atsispirti pagundai kuo dažniau prausti veidą, bet jei nejausite saiko, oda gali dar labiau perdžiūti arba susiriebaluoti. O kuo daugiau riebalų, tuo didesnė spuogų tikimybė. Veidą prauskite ne dažniau nei du kartus prie dieną, o jei tikrai jaučiatės nešvari ir lipni, nusiprauskite veidą šaltu vandeniu be jokio prausiklio.

Naudokite vasarai skirtas odos priežiūros priemones

Vasarą mes pakeičiame garderobą, panašiai turėtume pakeisti ir veido priežiūros produktus. Riebesni kremai, be kurių negalime gyventi šaltuoju metų laiku, karštyje yra per sunkūs. Vasarą labiausiai tinka gelinės tekstūros drėkikliai ir porų neužkemšantys apsauginiai kremai nuo saulės.

Svarbiausia - neapkrauti odos. Taip pat pasistenkite reguliariai šveisti odą – tai padeda išvalyti poras, išvengti dėmių ir spalvos nelygumų, kurie atsiranda, jei per daug laiko praleidžiame saulėje.

Antioksindantų svarba

Dauguma mūsų gyvena mieste, ir ta nešvara, kurią jaučiame grįžusios iš pasivaikščiojimo, yra ne tik prakaitas. Tai purvas ir teršalai, kurie ne tik užkemša poras, bet ir apskritai kenkia odai. Kad apsaugotumėte nuo jų odą, kas rytą prieš tepdamos veidą apsauginiu kremu nuo saulės, pasitepkite antioksidantų serumu. Jis ne tik apsaugos odą, bet ir sulygins jos spalvą, tad veidas atrodys skaistesnis.

Valgykite daug citrinų ir uogų

Tam tikri produktai, pavyzdžiui, citrinos ir uogos, palankiai veikia kepenis (o šios yra vienas iš pagrindinių organizmo valymo sistemos organų) ir slopina kūno bei odos uždegimus. Rekomenduojame gerti vandenį su citrinos sultimis, o pusryčių jogurtą ar tirštąjį kokteilį pagardinti sauja uogų.

„Eurovaistinė“ sudarė odos priežiūros piramidę:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)