Parazitai gali būti labai įvairūs ir jie gali tarpti visame jūsų kūne. Dažniausiai jie gyvena žmonių žarnyne. Vieni maitinasi jūsų maistu, verčia jaustis alkanu po kiekvieno valgio ir neleidžia priaugti svorio. Kiti vartoja raudonuosius kraujo kūnelius ir sukelia anemiją.

Štai dešimt požymių, kad jūsų organizme gyvena parazitai:

Dažnas nuovargis, išsekimas, depresija arba apatijos jausmas;
Viduriavimas: parazitai paprastai puola žarnyno gleivinę, dėl ko sutrinka virškinimas;

Odos problemos: sausa oda, egzema, bėrimas, papulės ir opos;
Nuotaikos ir nerimo sutrikimai: nuotaikų svyravimai, nervingumas, depresija, užmaršumas, nerimastingumas;

Miego problemos: nemiga, griežimas dantimis miego metu, šlapinimasis į lovą ir sutrikęs miego ciklas;

Svorio ir apetito problemos: svorio padidėjimas, ilgalaikis nutukimas, apetito netekimas arba nekontroliuojamas alkis, negalėjimas priaugti ar numesti svorio;

Raumenų ir sąnarių problemos: raumenų skausmas, sąnarių skausmas, raumenų traukuliai, rankų ir/ar pėdų tirpimas, skausmas bamboje, širdies skausmas ir artritiniai skausmai;

Diagnozuota anemija dėl geležies trūkumo;

Reprodukcinės problemos, PMS, šlapimo takų infekcijos, cistos ir fibromos, menstruacinės problemos, prostatos problemos, šlapimo susilaikymas;

Dirgliosios žarnos sindromas: šis sindromas yra vienas iš dažnesnių požymių, kad organizme yra parazitų. Žarnyno parazitai prisitvirtina prie žarnyno sienelių, dėl ko tose vietose kyla uždegimai.

Geriausias būdas išsiaiškinti, ar yra organizme parazitų – atlikti išmatų tyrimą. Geriausia būtų pasikonsultuoti su patyrusiu mediku, kuris padės išsiaiškinti, kokio pobūdžio parazitinė infekcija jus kankina.
Parazitams patinka cukrus ir viskas, kas virsta cukrumi. Taigi, jeigu norite jų atsikratyti – atsisakykite cukraus ir stipriai apdoroto maisto produktų.

Be to, siekiant iš organizmo juos pašalinti, vartokite maistą ir žoleles, kurios sukuria parazitams priešišką aplinką. Parazitai nepakenčia gencijono šaknies, imbiero, gervuogių, žalio kopūsto, alijošiaus, kokoso aliejaus, moliūgų sėklų, granatų sėklų ir papajų. Šių produktų valgykite kaip įmanoma daugiau, jei norite sveiko žarnyno. Parazitų, ypač kirmėlių, taip pat padeda atsikratyti intensyvus ląstelienos vartojimas.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)