Šiuolaikinė astrologija, tokia, kokia ji yra dabar, susiformavo palyginti neseniai – per paskutiniuosius 300 metų. Anksčiau astrologai nesidomėjo tuo, kas populiaru šiandien: netyrinėjo žmonių suderinamumo, nenustatinėjo asmenybės bruožų pagal Zodiaką ir t.t. Astrologija tyrė, kas žmonijos laukia ateityje.

Pavyzdys iš astrologo praktikos

Markas Rubsonas pasakoja, kad kartą pas jį apsilankė viena jauna moteris, kuri neseniai užmezgė tarnybinį romaną su kolega. Ji domėjosi, kaip klostysis jos santykiai su tuo žmogumi. Astrologas pasakė, kad jaunuolis susitikinėja dar su dviem merginomis. Jis nenori nutraukti ankstesnių santykių, tačiau jam patinka ir naujai užsimezgęs ryšys. Pasak astrologo, jaunuolis apsispręs ir pasirinks vieną iš merginų, su kuriomis anksčiau draugavo. Astrologas nustatė netgi tikslią datą, kada tai įvyks. Įsivaizduokite, kaip nustebo moteris, kai įvardintą dieną vyras prisipažino, kad draugauja dar su dviem merginomis ir apsisprendė likti su viena iš jų.

Šis pavyzdys – tipiška prognozė, gauta naudojant senovinius astrologinius metodus. Techniškai egzistuoja galimybė tiksliai išpranašauti net tik žmogaus pasirinkimą, bet ir laiką, kada tai įvyks. Astrologai prognozuodami santykius gali nusakyti, kada poros įsimylės, kada jų santykiai atšals, jie išduos vienas kitą, išsiskirs – viskas vyksta pagal dangiškąjį grafiką. Susidaro įspūdis, kad žmonės – tik aktoriai didžiuliame nematomame teatre.

Dar vienas pavyzdys iš praktikos. Kartą mergina paklausė astrologų, ar jos tėtis paliks šeimą. Vyras jau keletą mėnesių gyveno su kita moterimi ir dabar netikėtai grįžo namo, žadėdamas būti įštikimas. Tačiau merginai kėlė rūpestį tai, kad jis ir toliau bendravo su buvusia meiluže. Žvaigždės rodė, kad vyriškis grįžo į šeimą ne dėl artimųjų, o dėl to, kad jo meilužės jausmai laikinai jam atšalo. Buvo išpranašauta, kad tėvas nesugebės likti šeimoje, kad nepraėjus metams jis galutinai išeis pas kitą. Ši prognozė išsipildė.

Kaip veikia žvaigždės?

Vienareikšmiškos nuomonės apie žvaigždžių įtaką žmonių elgesiui kol kas nėra. Absurdiška būtų teigti, kad žvaigždės veikia vieną žmogų. Tačiau panašus veikia panašų, planetos – planetas, žmonės – žmones, bakterijos – bakterijas. Ir atitinkamu momentu, kai žvaigždės išsidėsto tam tikra kombinacija, mes staiga įsimylime. Netgi būtinai aukštą šviesiaplaukį ar žemą brunetą. Arba atvirkščiai – išduodame draugą ar sutuoktinį ar nusprendžiame skirtis. Mes manome, kad tai mūsų pasirinkimas. Tačiau jei santykiai priklausytų vien nuo mūsų valios, jų baigties nebūtų įmanoma išpranašauti.

Dar vienas pavyzdys – kada tuoktis?

Žinoma, tiksliai žinoti, kuo baigsis santykiai ateityje, šiek tiek baisu. Tačiau yra ir teigiama santykių prognozavimo pusė. Galima numatyti, kas mūsų laukia. Pavyzdžiui, astrologo mergina klausė, kada ji sutiks sau skirtą žmogų, už kurio ištekės. Tuo metu Mėnulis buvo susijungęs su Saule – tai santuokos simbolis, rodantis, kad klausimas buvo iškentėtas, o ne užduotas vien iš smalsumo. Atsakymas buvo toks – mergina sutiks savo būsimą vyrą po 17 mėnesių. Taip ir įvyko – po 17 mėnesių ir dviejų dienų mergina susipažino su būsimu vyru.

Šis senovinis pranašavimas nereikalauja intuicijos ar kokių nors magiškų gebėjimų. To gali išmokti kiekvienas specialiose astrologinėse mokyklose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)