Jo minties kūdikis – krovinių gabenimo robotas „Cargonaut“. Vienintelis nemalonus dalykas susijęs su „Cargonaut“ – tai, kad tikriausiai artimiausiu metu niekas jo įsigyti negalės. Tikimasi, kad ši idėja taps realybe 2026 metais, rašo softpedia.com.

Kaip aiškino pats dizaineris, dėl technologijų progreso miniatiūrizacijos srityje, šie nešiojamieji robotai tuo laiku jau turėtų būti pakankamai patogūs nešiotis. Tačiau miestiečiai vis dar būtų apsikrovę sunkiais pirkinių maišais, kurių technologijos niekaip negalės miniatiūrizuoti.

Humanoido tipo skraidantis robotas „Cargonaut“ palengvintų žmonių naštą. Sukišus krepšius ar bagažą į vieną iš viešo naudojimo specialių dėžių kroviniams, „Cargonaut“ krovinius per kelias minutes nugabentų ten, kur nurodyta.

Ir nors visiems mums patinka idėja, kad skraidantys robotai skraidintų mūsų krovinius į ten, kur pageidaujame, visgi sunku pateisinti savo nenorą ateityje elgtis taip, kaip elgiamės ir dabar – sukrauti krepšius į automobilį ir nuvežti namo.

Ir tikimės, kad iki 2026 metų automobiliai skraidys, todėl gyvenimas bus paprastesnis ir malonesnis – tuomet krovinių gabenimo robotas galėtų pirkinius nutempti bent jau nuo automobilio iki namų. Robotai - krovinių gabentojai, nors ir galėtų būti naudingi, iš tiesų nėra patys reikalingiausi dalykai pasaulyje. Tačiau reikia pripažinti, kad jie atrodo tikrai patraukliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją