Prie vestuvių prisidedančių verslininkų ir menininkų laukia darbinga vasara. Vos atšilus orui, jau nuo gegužės vidurio vis daugia merginų lenda į nuotakų sukneles, o vyrų segasi sąsagas vienai iš svarbiausių gyvenimo dienų. Vestuves padedantys planuoti verslininkai įspėja pokylių sale, fotografais, drabužiais, gėlėmis reikia pradėti rūpintis kuo anksčiau, nes kitaip gali tekti švęsti ne taip, kaip norisi, o taip, kaip pavyks.

Šiai vasarai planuoti jau per vėlu

Vestuvių planuotoja Inga Klimienė teigė, kad geriausia vestuvėmis pradėti rūpintis prieš metus. Taigi, jei staiga užsimanėte sumainyti aukso žiedus, geriau planuokite vestuves 2013 metų vasarai.

„Protingiausias laikas – aštuoni mėnesiai iki vestuvių. Pavasarį planuoti vestuves tų pačių metų vasarai yra rizikinga. Tiesiog jaunavedžiai gali likti be norimo fotografo ar norimos pobūvių salės“, - pasakojo pašnekovė.

I. Klimienė teigė, kad kiekvienais metais yra „auksinės datos“ - šeštadieniai, kuriais vestuves planuoti nori ypač daug porų.

„Šiemet tokia data liepos 7 d. Nežinau kodėl, gal dėl septynetų, bet šis savaitgalis ypač populiarus tarp jaunavedžių“, - teigė vestuvių planuotoja.

Jog balandžio pabaiga per vėlus metas planuoti vestuvėms vasarai patvirtino ir vestuvių planuotoja Diana Sugintienė.

„Jei į mus dabar kreipiasi poros, jau mažai kuo galime padėti. Žinoma, stengiamės, bet galimybės ribotos“, - kalbėjo pašnekovė.

Moteris teigė, kad dabar būsimi sutuoktiniai vestuves pradeda planuoti jau 2013 metų vasarai.

„Per vėlai pradėjus rūpintis, sunkiausia gauti vietą vestuvėms. Nei viena pora nenori rinktis iš to, kas liko. Visi nori turėti geriausią ir plačiausią pasirinkimą“, - aiškino D. Sugintienė.

DELFI kalbinta vestuvių planuotoja Viktorija Prokofjeva sakė, kad per vėlai į ją besikreipiantiems įsimylėjėliams siūlo koreguoti vestuvių datą.

„Vietą vestuvėms surasti kažkaip galima, tačiau siūlome tuomet derintis kitą dieną. Kadangi labiausiai užimti būna šeštadieniai, siūlome tuoktis kokį trečiadienį, ketvirtadienį ar penktadienį“, - sakė pašnekovė.

Vestuvės ne savaitgalį – būdas sutaupyti daugia pinigų

Poilsio komplekso „Margio krantas“ administratorė Elvyra Civanovičiūtė teigė, kad balandžio pabaigoje visi vasaros savaitgaliai jau buvo užsakyti.

„Gal dar keli ir yra likę, bet daugiausia tik penktadienių. Populiariausi liepos ir rugpjūčio mėnesiai. Taigi poros norinčios atšvęsti vestuves šį mėnesį turėtų pradėti planuoti mažiausiai prieš pusmetį“, - sakė pašnekovė. E. Civanovičiūtė pastebėjo, kad ypač sužadėtinių skambučių padaugėjo balandžio mėnesį, tačiau daug norimų datų švęsti vestuves poilsio komplekse jau užsakytos dar žiemos mėnesiais.

Sodybos „Pas Šeštoką“ savininkė Diana, paklausta, ar dar turi laisvų vietų šiai vasarai kelti vestuves, nusijuokė: „Visi savaitgaliai jau užimti. Jau pusmetis prieš vestuvių sezono pradžios nieko laisvo nebeturėjome. Jei jaunieji nori tuoktis liepą ar rugpjūtį, sodybą jie turėtų užsakinėti prieš metus. Jau dabar į mane kreipėsi daugiau nei dešimt porų dėl kitų metų vasaros“.

Nors savaitgaliai Šeštokų šeimos sodyboje šią vasarą jau užimti, moteris pasakoja, kad penktadienių dar laisvų yra.

„Juos renkasi tie, kurie nori šiek tiek sutaupyti. Bent čia penktadienį sodybos nuoma gali kainuoti per pusę pigiau. Taip pat penktadieniais pigesnės ir kitos vestuvių paslaugos, - pasakojo pašnekovė. - Yra tokių, kurie vestuves sugalvoja daryti vidurį savaitės – jie sutaupo dar daugiau“.

„Akmeninė rezidencija“ restorano vadybininkė taip pat patvirtino, kad į juos besikreipiančioms poroms populiariausių vestuvėms šeštadienių šią vasarą jau taip pat nebegali pasiūlyti.

„Daugiausia užsakymų sulaukėme žiemos pabaigoje. Penktadieniais vietų gal dar ir yra, bet savaitgaliai jau užimti“, - kalbėjo pašnekovė.

Fotografus rezervuoja vėliau

DELFI kalbinti vestuvių fotografai teigė, kad užsakymų šiai vasarai šiek tiek turi, tačiau tik dabar jaučiamas didžiausias porų aktyvumas. „Dar ne visi savaitgaliai užimti, bet vis daugiau žmonių skambina“, - kalbėjo Agnė Klimavičiūtė. Pašnekovė spėliojo, kad fotografus vestuvininkai užsisako vėliau, nes jų pasirinkimas tikriausiai didesnis nei pobūvių vietų: „Fotografų yra visokiausių. Ne visiems reikia profesionalų, yra ir daugybė mėgėjų“.

Norintiems sutaupyti fotografė sako rinktis vestuves ne šeštadienį.

„Sunku tiksliai pasakyti, kiek fotografų paslaugos pigesnės ne populiariaisiais šeštadieniais, tačiau aš taikau apie 10-15 proc. nuolaidą“, - teigė pašnekovė.

Laiku rūpintis fotografais būsimi jaunavedžiai turėtų ne tik dėl konkurentų įsimylėjėlių Lietuvoje, bet ir dėl porų iš užsienio. Fotografo Pauliaus Rakštiko savaitgaliai šią vasarą jau beveik visi suplanuoti. Vyras įsimintinas porų akimirkas fotoaparatu fiksuos ne tik Lietuvoje, bet yra sulaukęs užsakymų ir iš užsienio: „Keliausiu į Olandiją ir Šveicariją. Lietuvių kokybė nėra prastesnė, dažniausiai net geresnė, o užsienio poroms apsimoka užmokėti už keliones ir paslaugas lietuviui nei pirkti vietinio fotografo paslaugas“.

P. Rakštikas teigė, kad jo vasaros darbai jau buvo suplanuoti prieš pusmetį, nors pirmos poros fotografui skambinti pradėjo dar praėjusių metų vasarą. Pašnekovas teigė, kad jam ir tenka vestuves fotografuoti ne savaitgaliais, tačiau šventės trečiadieniais ar ketvirtadieniais būna retesnės.

„Tačiau nuolaidos darbo dienomis netaikau, nes ne savaitgaliais fotografuoju taip pat gerai kaip ir šeštadienį“, - ironizavo menininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)