Taigi, šiandien bandome padėti visoms merginoms, kurių apimtys yra arba tapo kiek apvalesnės prieš vestuves. Ironiškas tas gyvenimas, vyras pasiperša, nustatoma vedybų data ir be viso organizacinio streso, kuri patirsi, dar imiesi ir ekstremalios dietos laikytis… Svoris gali ir nenukristi, ir neverta dėl to rautis plaukų ar kristi į depresiją. Juk vyras tave pasirinko ir įsimylėjo būtent tokią, kokia esi nuostabi, ne tik išoriškai… Tad, sakom STOP panikai ir kūną bei nervų sistemą alinančiai dietai ir išmokstam pasirinkti geriausią sau tinkanti stilių.

Normalu, kad per vestuves dauguma nuotakų nori gražios ir idealiai tinkančios vestuvinės suknelės. Kaip nesuapvalėti dar labiau, jei esi ir taip apvalutė..? Rinkis suknelę, kuri paslepia tavo trūkumus ir pabrėžia privalumus.

Na, pavyzdžiui, su storesnėmis petnešėlėmis, V ar U formos kaklo iškirpte, lengvai krintanti A-linijos suknelė pabrėš gražią krūtinę, paslėps apvalius klubus, o atsikišusį pilvuką prispaus korsetas. Derės nėriniuotas trumputis švarkelis 3/4 rankovytėmis. Akcentai: krūtinė, lieknas liemuo, klubai. Tobulos proporcijos ir smėlio laikrodis.

Ar apskritai putlesnė nuotaka gali rinktis iš visų siūlomų suknelių modelių, ar jai tinka tiesiog vieno tipo suknelė? Ir taip, ir ne. Moterys apvalėja skirtingai, priklausomai nuo to, ar jos figūra panaši į „obuoliuką“ ar į „kriaušytę“, ir dar daug kas priklauso nuo moters svorio. Ar kalbame apie 40 ir 52 dydį nešiojančią nuotaką?

Nuorodą į DELFI publikuotą straipsnį apie moterų figūrų tipus rasite čia.

Yra vienas suknelės modelis, kuris tiks bet kokiai figūrai ir labai gerai paslėps trūkumus: pūsta daugiau ar mažiau, trumpesnė ar ilgesnė, tačiau A linijos suknelė.

Dauguma stambesnių merginų nori paslėpti putlias rankas, dažniausiai viršutinę dalį. Čia tiks trumpos, švelnaus ir plono audinio priglundančios rankovytės, kurios yra laisvos, neįsirėžia į odą; bet koks švarkelis iš tiulio, nėrinių su 3/4 ar kito ilgio rankovytėmis. Jokiais būdais nesirink pūstų, bantukais ar raukinukais puoštų rankovių, jos suteiks tavo rankoms dar daugiau svorio.

Vizualiai atrodysite lieknesnė, jei pasirinksite suknelę kvadrato, trikampio ir ovalo formos iškirpte, ne per daug atidengiančia krūtinę. Nesirinkite visai uždaro ar aukštu kaklu suknelės, nes ji vizualiai sutrumpins jūsų kaklą, o nuotraukose atrodysite visai be kaklo. Nepabijokite žaisti su akcentais: suknelės kaklo liniją visada galima pakoreguoti dėvint švarkelį. Todėl jei suknelės modelis patinka, tačiau kaklo linija nelabai tinka ir dar neuždengia rankų, tuomet ieškokite švarkelio.

Plaukai, šukuosena gali nulemti jūsų įvaizdį: stambesnės nuotakos turėtų vengti itin išpūstų, didelių šukuosenų, didelių kuodų, nes jos nuotraukose optiškai prideda svorio bei amžiaus. Kitas dalykas yra garbanos… Negalima sakyti visiškai NE garbanoms, bet jei pasirinksite būti palaidais ir garbanotais plaukais, pasitarkite su savo stilistu profesionalu, kad neatrodytumėte kaip putlutis peraugęs angeliukas.

Bateliai: jei nuspręsite pasirinkti trumpesnę suknelę, rinkitės aukštakulnius, kurie išilgins jūsų kojas, atrodys žaismingai. Tai gali būti nebūtinai balti bateliai, o blizgantys ar ryškūs aukštakulniai!