Kiekviena žuvų rūšis turi optimalią temperatūrą, kurioje gyvena gamtoje. Dažniausiai tropinių žuvyčių akvariume nustatoma temperatūra – apie 25 laipsniai Celsijaus. Rudenį ir žiemą temperatūrą akvariume taip pat reikia tikrinti.

„Optimali temperatūra tropiniame akvariume turi būti 25–26 laipsniai. O jei, sakykime, akvariumas yra ciklidinis, – žemesnė, bet žemiausia – bent 22 laipsniai“, – nurodo akvariumininkas Olegas Vasiljevas.

Temperatūra akvariume gali pasikeisti, jei aplinkos temperatūra smarkiai pažemėja. Tarkime, ilgam palikote atvirą langą, kai lauke šalta. Taip pat ji gali pasikeisti, jei į akvariumą įpylėte labai šalto vandens ir pamiršote po jo tvarkymo vėl įjungti vandens šildytuvą.

Per žema temperatūra žuvytėms gali būti pražūtinga. „Žuvytės yra tropinės, jos gyvena šiltesniame vandenyje. Šaltesniame vandenyje jos paprasčiausiai sušals, susirgs ir nugaiš“, – įspėja O. Vasiljevas.

O tai, kad jūsų akvariume per žema temperatūra, išduoda žuvų elgesys. Jos laikosi arčiau dugno ir juda labai vangiai. Svarbu temperatūrą didinti palaipsniui, nesukeliant žuvytėms šoko.