Milžiniškas, daugiau nei dviejų metrų ilgio roplys puolė, kai gidas su keturiais turistais ėjo pro jo urvą. Rinkos sala yra viena iš dviejų salų šalyje, kuriose gyvena šie varanai, todėl joje dažnai lankosi turistai.

"Jis bandė apsiginti lazda, bet Komodo varanas buvo už jį stipresnis, greitesnis ir įkando jam į dešinę blauzdą", - sakė Komodo nacionalinio parko vadovas Heru Rudiharto telefonu.

25-erių metų gidas Abdurahmanas buvo nuvežtas į netoliese esančios Floreso salos ligoninę, kur jo žaizda buvo susiūta.

Dar neseniai manyta, kad medžiodami Komodo varanai naudoja "įkask ir palauk" strategiją - jų seilėse esą esančios nuodingos bakterijos nusilpnina jų auką, o paskui ropliai ją sudoroja.

Tačiau naujausi tyrimai parodė, kad Komodo varanai savo žandikauliuose turi liaukas, kurių išskirti nuodai gali paralyžuoti, sukelti spazmas ir hemoraginį šoką.

Keliose Indonezijos salose gyvenantys Komodo varanai yra nykstantys gyvūnai - iš viso jų pasaulyje yra likę vos keli tūkstančiai. Paprastai jie minta stambiais žinduoliais, mažesniais ropliais ir paukščiais.

Šie didžiausi pasaulio driežai išauga iki 3 metrų ilgiu ir sveria iki 70 kilogramų. Anksčiau šį mėnesį, prieš dvi savaites, vienas toks varanas užpuolė du parko darbuotojus ir juos dėl sunkių sužalojimų teko guldyti į ligoninę.

Dviejų metrų ilgio driežas tada užpuolė 50-metį parko prižiūrėtoją jo biure, kuriame paprastai registruojasi parko lankytojai, o vėliau ėmėsi 35-erių metų darbuotojo, bandžiusio apginti savo kolegą, ir įkando jam į koją.